Μιανμάρ: Μερική χάρη έλαβε η πρώην ηγέτιδα της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Τσι

Μιανμάρ: Μερική χάρη έλαβε η πρώην ηγέτιδα της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Τσι

Η πρώην ηγέτιδα της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η οποία βρίσκεται υπό κράτηση από τότε που έγινε το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Μιανμάρ, το 2021, έλαβε μερική χάρη στο πλαίσιο αμνηστίας που χορήγησε η χούντα.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώην ηγέτιδα της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η οποία βρίσκεται υπό κράτηση από τότε που έγινε το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Μιανμάρ, το 2021, έλαβε μερική χάρη στο πλαίσιο αμνηστίας που χορήγησε η χούντα και η οποία αφορά πάνω από 7.000 κρατούμενους με αφορμή γιορτή των βουδιστών, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο πρόεδρος του συμβουλίου που διοικεί το κράτος έδωσε χάρη βάσει του νόμου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η οποία είχε καταδικαστεί από τα αρμόδια δικαστήρια», μεταδόθηκε στο πλαίσιο του δελτίου ειδήσεων.

Η Αούνγκ Σαν Σου Τσι έχει καταδικαστεί σε 33 χρόνια κάθειρξης για μια σειρά από κατηγορίες, μεταξύ των οποίων αυτή της διαφθοράς, της κατοχής παράνομων ασυρμάτων και της παραβίασης των περιορισμών για την COVID-19.

Η χάρη που της δόθηκε αφορά 5 από τις 19 καταδίκες που της έχουν επιβληθεί και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν θα επιτραπεί η απελευθέρωσή της.

Την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκε από το κελί της φυλακής όπου κρατείτο σε κυβερνητικό κτίριο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του πολιτικού της κόμματος.

Η Αούνγκ Σαν Σου Τσι δεν έχει θεαθεί δημοσίως από τότε που συνελήφθη μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, παρά μόνο μία φορά σε φωτογραφίες κακής ποιότητας που ελήφθησαν από κρατικά μέσα ενημέρωσης σε αίθουσα δικαστηρίου της Ναϊπιντάου, της πρωτεύουσας που έχτισε στην ζούγκλα ο στρατός.

Το πραξικόπημα βύθισε την χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας σε σύγκρουση που έχει αναγκάσε ιπάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Στην Μιανμάρ δίδεται συχνά αμνηστία σε χιλιάδες κρατούμενους με αφορμή βουδιστικές γιορτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή