Λευκός Οίκος για Νίγηρα: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία ήταν πίσω από το πραξικόπημα

Λευκός Οίκος για Νίγηρα: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία ήταν πίσω από το πραξικόπημα

Η Ουάσιγκτον, ως φαίνεται, τηρεί στάση αναμονής, με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας να διευκρινίζει ότι προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για αλλαγές στην αμερικανική στάση.

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε σήμερα ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από το στρατιωτικό πραξικόπημα που σημειώθηκε στον Νίγηρα την περασμένη εβδομάδα.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας διευκρίνισε ότι η Ουάσιγκτον ακόμη δεν έχει αποφασίσει εάν αμερικανικά στρατεύματα θα συνδράμουν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης ξένων υπηκόων από την αφρικανική χώρα.

Ο Κίρμπι υπογράμμισε, επίσης, ότι προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για αλλαγές σχετικές με την αμερικανική παρουσία στον Νίγηρα και τη μελλοντική αμερικανική βοήθεια προς τη δυτικοαφρικανική χώρα.

Με πληροφορίες από Reuters  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή