Ληστεία με λεία 15 εκατ. ευρώ στο κοσμηματοπωλείο Piaget στο Παρίσι

Ληστεία με λεία 15 εκατ. ευρώ στο κοσμηματοπωλείο Piaget στο Παρίσι

Ληστεία «μαμούθ» σημειώθηκε το μεσημέρι στο κέντρο του Παρισίου, όπου ένοπλοι έβαλαν στο στόχαστρο το διάσημο κοσμηματοπωλείο Piaget.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ληστεία «μαμούθ» σημειώθηκε το μεσημέρι στο κέντρο του Παρισιού, όπου ένοπλοι έβαλαν στο στόχαστρο στο κατάστημα της εταιρείας ρολογιών και κοσμημάτων Piaget.

Οι δράστες έφυγαν με κοσμήματα αξίας 10 έως 15 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της πόλης. 

Τρεις ληστές εισέβαλαν στο κατάστημα στην Rue de la Paix, λίγα μέτρα από την Place de Vendome και δεν υπήρξαν τραυματίες από το περιστατικό, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μπήκαν σαν πελάτες στο κατάστημα και στη συνέχεια απείλησαν το προσωπικό με ένα όπλο με σιγαστήρα. Oλοι οι υπάλληλοι οδηγήθηκαν στο πίσω μέρος του καταστήματος, εξαναγκάστηκαν να ξαπλώσουν στο έδαφος και οι ληστές ακολούθως ανάγκασαν ένα μέλος του προσωπικού να ανοίξει τα παράθυρα της βιτρίνας και μία κρύπτη όπου φυλάσσονταν μερικά από τα πιο ακριβά κομμάτια. Mετά, τράπηκαν σε φυγή με τα πόδια και στη συνέχεια πιθανότατα επιβιβάστηκαν σε δίτροχα κοντά στο σημείο», είπαν πηγές που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Η εισαγγελία του Παρισιού διεξάγει έρευνα για «ένοπλη ληστεία από συμμορία» και «ομηρία».

Η προηγούμενη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο πολυτελείας στο Παρίσι έγινε στις 29 Απριλίου. Εκείνη την ημέρα, τρία άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες μπήκαν στο πολυτελές κατάστημα της αλυσίδας Bulgari, στην πλατεία Βαντόμ, γύρω στις 2 το μεσημέρι. Οι δύο από αυτούς οπλοφορούσαν. Άρπαξαν κοσμήματα «πολλών εκατομμυρίων ευρώ», ανακοίνωσαν τότε οι αρχές.

Με πληροφορίες από AFP, Le Parisien

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή