Νέα Υόρκη: Αιτούντες άσυλο κοιμούνται στα πεζοδρόμια

Νέα Υόρκη: Αιτούντες άσυλο κοιμούνται στα πεζοδρόμια

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 56.000 μετανάστες, ενώ καθημερινά καταφθάνουν περισσότεροι άνθρωποι, δήλωσαν αξιωματούχοι

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mετανάστες που ζητούν άσυλο είναι συγκεντρωμένοι έξω από το ξενοδοχείο Roosevelt στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, με πολλούς από αυτούς να κοιμούνται στο πεζοδρόμιο για δεύτερη νύχτα, καθώς η χωρητικότητα του κτιρίου δεν επαρκεί για να τους φιλοξενήσει.

Το ξενοδοχείο «Roosevelt», το οποίο έκλεισε πριν από τρία χρόνια, είναι ένα από τα πολλά που έχουν μετατραπεί σε κέντρα έκτακτης ανάγκης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα, λεωφορεία έφτασαν στο ξενοδοχείο Roosevelt με ορισμένους μόνο μετανάστες να καταφέρνουν να βρουν ένα κρεβάτι. Πολλοί περίμεναν όλη την ημέρα στη ζέστη και τη βροχή, χωρίς να γνωρίζουν τι θα συνέβαινε στη συνέχεια.

O Aνταμς δήλωσε ότι η πόλη είχε εισέλθει σε μια νέα φάση της μεταναστευτικής κρίσης και ότι oι εικόνες έξω από το ξενοδοχείο Roosevelt θα γίνουν «πιο συνηθισμένες». «Κατά μέσο όρο πέντε ή έξι λεωφορεία φτάνουν κάθε μέρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, και εννέα λεωφορεία έφθασαν στην πόλη την Κυριακή», τόνισε ο Ανταμς.

«Δεν πρόκειται να βελτιωθούν τα πράγματα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο τη Δευτέρα. «Από αυτή τη στιγμή και μετά, η κατάσταση είναι κατηφορική. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο».

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 56.000 μετανάστες ενώ καθημερινά καταφθάνουν περισσότεροι άνθρωποι, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Ανταμς ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ξεκίνησε ένα κοινό πρόγραμμα με διάφορες θρησκευτικές ομάδες για την κάλυψη των στεγαστικών και βασικών αναγκών ορισμένων από τους παράτυπους μετανάστες. 

Νέα Υόρκη: Αιτούντες άσυλο κοιμούνται στα πεζοδρόμια-1
AP

Νέα Υόρκη: Αιτούντες άσυλο κοιμούνται στα πεζοδρόμια-2
AP
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT