Νίγηρας: Συνεχίζεται η απομάκρυνση των Δυτικών – Να αποφευχθεί μια ξένη επέμβαση ζητά ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Νίγηρας: Συνεχίζεται η απομάκρυνση των Δυτικών – Να αποφευχθεί μια ξένη επέμβαση ζητά ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να απομακρύνουν τους πολίτες τους από τη δυτικοαφρικανική χώρα με στρατιωτικά αεροσκάφη.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς καταδίκασαν τις πρόσφατες προσπάθειες να «υπονομευθεί η δημοκρατία, η ειρήνη και η σταθερότητα» στον Νίγηρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γραφείο του Σούνακ.

«Ο πρωθυπουργός και ο καγκελάριος Σολτς συζήτησαν για την ανησυχητική κατάσταση στον Νίγηρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία καταδίκασαν τις πρόσφατες προσπάθειες να υπονομευθεί η δημοκρατία, η ειρήνη και η σταθερότητα στη χώρα», ανέφερε δήλωση εκπροσώπου της Ντάουνινγκ Στριτ, με φόντο το στρατιωτικό πραξικόπημα που πραγματοποιήθηκε στον Νίγηρα την περασμένη εβδομάδα.

Η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες απομακρύνουν τους πολίτες τους από τη δυτικοαφρικανική χώρα με στρατιωτικά αεροσκάφη.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε χθες, Τρίτη, τους Γερμανούς πολίτες στον Νίγηρα να αξιοποιήσουν την προσφορά των γαλλικών Αρχών και να φύγουν με τις πτήσεις απομάκρυνσης των Γάλλων πολιτών.

Περισσότεροι από 40 Γερμανοί πολίτες έχουν απομακρυνθεί από τον Νίγηρα με τη βοήθεια της Γαλλίας, και περισσότερες πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση RAI ότι πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυτική στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα.

«Πρέπει να εργαστούμε ώστε η δημοκρατία να υπερισχύσει στον Νίγηρα… πρέπει να αποκλείσουμε οποιαδήποτε δυτική στρατιωτική πρωτοβουλία επειδή θα θεωρηθεί νέος αποικισμός», είπε ο Ταγιάνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT