Ο Tζάστιν Τριντό και η σύζυγός του Σόφι χωρίζουν μετά από 18 χρόνια γάμου

Ο Tζάστιν Τριντό και η σύζυγός του Σόφι χωρίζουν μετά από 18 χρόνια γάμου

Ο χωρισμός είναι ο πρώτος για Καναδό πρωθυπουργό από τότε που ο αείμνηστος πατέρας του Πιέρ χώρισε τη μητέρα του Mάργκαρετ το 1984 - την ίδια χρονιά που αποχώρησε από το πολιτικό του αξίωμα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και η σύζυγός του Σόφι δήλωσαν την Τετάρτη ότι χωρίζουν, σε μια απροσδόκητη ανακοίνωση που σηματοδοτεί το τέλος του 18ετούς γάμου του ζευγαριού.

«Η Σόφι και εγώ θα θέλαμε να μοιραστούμε το γεγονός ότι μετά από πολλές ουσιαστικές και δύσκολες συζητήσεις, πήραμε την απόφαση να χωρίσουμε», ανέφερε ο Τριντό στο Instagram. Η Σόφι Τριντό δημοσίευσε ένα σχεδόν πανομοιότυπο μήνυμα στον δικό της λογαριασμό στο Instagram.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του Τριντό ανέφερε ότι ενώ το ζευγάρι έχει υπογράψει το διαζύγιο εξακολουθεί τις δημόσιες εμφανίσεις.

Οι Τριντό ταξίδεψαν στο Λονδίνο τον Μάιο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και ήταν μαζί όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τους επισκέφθηκε στα τέλη Μαρτίου.

Ο Τζάστιν Τριντό έγινε πρωθυπουργός το 2015 με μια σαρωτική νίκη. Το 2019 και το 2021, οι Φιλελεύθεροι, το κόμμα του επανεξελέγησαν με μειοψηφία. Ο Τριντό έχει επιμείνει ότι σχεδιάζει να οδηγήσει το κόμμα του στις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές.

Ο χωρισμός είναι ο πρώτος για πρωθυπουργό από τότε που ο αείμνηστος πατέρας του Πιέρ χώρισε τη μητέρα του Mάργκαρετ το 1984 – την ίδια χρονιά που αποχώρησε από το πολιτικό αξίωμα.

Ο Tζάστιν Τριντό και η σύζυγός του Σόφι χωρίζουν μετά από 18 χρόνια γάμου-1
Reuters

«Κανένας γάμος δεν είναι εύκολος»

Οπως αναφέρεται στην αυτοβιογραφία του, «Common Ground», το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2003. Η Σόφι Τριντό, κόρη χρηματιστή ήταν πρώην συμμαθήτρια του αδελφού του Τριντό, Μισέλ.

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε το 2004 και παντρεύτηκε ένα χρόνο αργότερα κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην εκκλησία Sainte-Madeleine d’Outremont του Μόντρεαλ.

Μιλώντας στην Global News το 2015, η Σόφι Τριντό δήλωσε ότι «κανένας γάμος δεν είναι εύκολος». Το 2014, ο Τριντό δήλωσε ότι: «Ο γάμος μας δεν είναι τέλειος και είχαμε δύσκολα σκαμπανεβάσματα, ωστόσο η Σόφι παραμένει η καλύτερη φίλη μου, η σύντροφός μου, η αγάπη μου. Είμαστε ειλικρινείς ο ένας με τον άλλον, ακόμη και όταν πονάει»

Οταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν αυτό ήταν «κωδικοποιημένη γλώσσα για εξωσυζυγικές σχέσεις», ο Τριντό απάντησε αρνητικά. 

Με πληροφορίες από Globe&Mail, GBC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή