Ιταλία – δημοσκοπήσεις: Το κόμμα της Μελόνι 9 μονάδες μπροστά από την κεντροαριστερά

Ιταλία – δημοσκοπήσεις: Το κόμμα της Μελόνι 9 μονάδες μπροστά από την κεντροαριστερά

Η παράταξη Αδέλφια της Ιταλίας της Μελόνι προηγείται με 29%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Δημοκρατικό Κόμμα με 20,1%.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τo μέσο όρο των ποσοστών των γκάλοπ που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δυο εβδομάδες στην Ιταλία, το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι παραμένει πρώτο στην πρόθεση ψήφου διατηρώντας μεγάλο προβάδισμα έναντι της κεντροαριστεράς.

Πιο αναλυτικά, τα Αδέλφια της Ιταλίας παρουσιάζονται να «πείθουν» το 29% των ερωτηθέντων, ενώ το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα της Έλι Σλάιν βρίσκεται στο 20,1%.

Τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, στην πρόθεση ψήφου, είναι το Κίνημα Πέντε Αστέρων, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και ποσοστό 16%.

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι στηρίζεται από το 9,2% των ερωτηθέντων και η Φόρτσα Ιτάλια (το κόμμα που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι) συνεχίζει να αποδυναμώνεται και δεν ξεπερνά το 7,4%.

Αναφορικά με τα μικρότερα κόμματα, το κεντρώο Azione (Δράση) του πρώην υπουργού ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, συγκεντρώνει 3,7%, και η Συμμαχία Οικολόγων και Ιταλικής Αριστεράς 3,2%.

Το μετριοπαθές κόμμα «Ζωντανή Ιταλία», τέλος, του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι παρουσιάζεται να εξασφαλίζει 3,2%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή