Πορτογαλία: Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με θύματα κακοποίησης από ιερείς

Πορτογαλία: Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με θύματα κακοποίησης από ιερείς

H Εκκλησία οφείλει να ακούσει «την αγωνιώδη κραυγή των θυμάτων», δήλωσε ο ποντίφικας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς είχε ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πορτογαλία.

Σε ανακοίνωσή του το Βατικανό ανέφερε πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε «κλίμα εγκάρδιας κατανόησης». Το «παρών» έδωσαν 13 θύματα κακοποίησης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν και στελέχη της πορτογαλικής Εκκλησίας, αρμόδια για την προστασία των ανηλίκων.

Από τη Λισαβόνα, ο ποντίφικας υπογράμμισε ότι η Εκκλησία οφείλει να ακούσει «την κραυγή αγωνίας των θυμάτων». Πρόσθεσε δε ότι το σκάνδαλο «μας καλεί να προχωρήσουμε σε μία ταπεινή και συνεχή κάθαρση». 

Υπενθυμίζεται ότι μερικούς μήνες νωρίτερα, έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον 4.815 παιδιά υπέστησαν κακοποίηση στην Πορτογαλία και ότι η Εκκλησία επιχείρησε «συστηματικά» να αποκρύψει το ζήτημα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στην Πορτογαλία για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, ένα εβδομαδιαίο φεστιβάλ θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Εκκλησία κάθε λίγα χρόνια σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο.

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT