Στα λευκά πόλη της Γερμανίας μετά από ισχυρή χαλαζόπτωση

Στα λευκά πόλη της Γερμανίας μετά από ισχυρή χαλαζόπτωση

Σε κάποιες περιοχές της πόλης, μάλιστα, «το'στρωσε» κανονικά με το συσσωρευμένο χαλάζι να φτάνει σε ύψος και τα τριάντα εκατοστά

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την πόλη του Ρόιτλινγκεν στη Γερμανία

Σε κάποιες περιοχές της πόλης, μάλιστα, «το’στρωσε» κανονικά με το συσσωρευμένο χαλάζι να φτάνει σε ύψος και τα τριάντα εκατοστά

Τα τοπικά μέσα και διεθνή πρακτορεία κατέγραψαν εικόνες αλλόκοτες για την εποχή, ανθρώπων με καλοκαιρινά ρούχα να πασχίζουν, μέσα σε ένα λευκό σκηνικό, να απομακρύνουν το χαλάζι από τους δρόμους. 

Το φαινόμενο προκάλεσε μικρής έκτασης προβλήματα, κυρίως στην κυκλοφορία. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δήμου, ο πάγος και τα φύλλα από τα δέντρα έφραξαν το σύστημα απορροής υδάτων, προκαλώντας μικρής έκτασης πλημμύρες σε υπόγεια διαμερίσματα και πάρκινγκ. 

Η πυροσβεστική έλαβε τουλάχιστον 120 κλήσεις λόγω της ξαφνικής θεομηνίας, ενώ επιστρατεύτηκαν τουλάχιστον 250 άνθρωποι για τον καθαρισμό των δρόμων.

«Οι πρώτες επιχειρήσεις αφορούσαν ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους, ανήμποροι να κινηθούν, λόγω του πυκνού στρώματος χαλαζιού ή επειδή οι πόρτες των αυτοκινήτων τους δεν μπορούσαν να ανοίξουν» ανέφερε εκπρόσωπος του κέντρου της Πυροσβεστικής.

Στα λευκά πόλη της Γερμανίας μετά από ισχυρή χαλαζόπτωση-1
Φωτ.: Reuters

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο (AFP), τα νερά του ποταμού που διέρχεται από το Ρόιτλινγκεν ανέβηκαν κατά 1,5 μέτρο σε μόλις λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα μια σύντομη υπερχείλιση που, ωστόσο, δεν προκάλεσε περαιτέρω προβλήματα. 

Στα λευκά πόλη της Γερμανίας μετά από ισχυρή χαλαζόπτωση-2
Φωτ.: Reuters

Η πόλη βρίσκεται στα μισά της απόστασης μεταξύ Στουτγάρδης αι ελβετικών συνόρων, στο κρατίδιο της Βάδης Βιτεμβέργης. 

Πηγή: Deutsche Welle/BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή