Νίγηρας – πραξικόπημα: Διπλωματική λύση προκρίνει ο πρόεδρος της ECOWAS

Νίγηρας – πραξικόπημα: Διπλωματική λύση προκρίνει ο πρόεδρος της ECOWAS

Ο Νιγηριανός πρόεδρος Μπόλα Τινούμπου και οι ηγέτες των άλλων χωρών της ECOWAS «θα προτιμούσαν μια λύση που θα επιτευχθεί με διπλωματικά, ειρηνικά μέσα».

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μπόλα Τινούμπου, ο οποίος ασκεί επί του παρόντος και την προεδρία της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS), δήλωσε σήμερα ότι η καλύτερη λύση για την επίλυση της κρίσης στον Νίγηρα μπορεί να προέλθει μέσα από τη διπλωματία.

Ο Τινούμπου και οι ηγέτες των άλλων χωρών της ECOWAS «θα προτιμούσαν μια λύση που θα επιτευχθεί με διπλωματικά, ειρηνικά μέσα», δήλωσε εκπρόσωπός του Νιγηριανού προέδρου, υπογραμμίζοντας ότι αυτήν τη στάση θα τηρήσουν «εν αναμονή κάποιας άλλης λύσης που θα μπορούσε να βρεθεί κατά την έκτακτη σύνοδο» της ECOWAS αυτήν την Πέμπτη, 10 Αυγούστου.

Παράλληλα πάντως, ο Τινούμπου προωθεί την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων κατά προσώπων και οντοτήτων που ενεπλάκησαν στο στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα.

Οι ηγέτες των χωρών της ECOWAS είχαν δώσει διορία στους πραξικοπηματίες του Νίγηρα μέχρι την περασμένη Κυριακή προκειμένου να αποκαταστήσουν τον ανατραπέντα πρόεδρο Μ. Μπαζούμ, απειλώντας ακόμη και με στρατιωτική επέμβαση.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, το ενδεχόμενο μιας τέτοιας επέμβασης προς το παρόν μάλλον απομακρύνεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή