Γερμανίδα βουλευτής υποστηρίζει ότι συνελήφθη στην Τουρκία λόγω κριτικής στην κυβέρνηση

Γερμανίδα βουλευτής υποστηρίζει ότι συνελήφθη στην Τουρκία λόγω κριτικής στην κυβέρνηση

Η Γκοκάι Ακμπουλούτ, μέλος της Bundestag του ακροαριστερού κόμματος Die Linke, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Αττάλειας στις 3 Αυγούστου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια Γερμανίδα βουλευτής υποστήριξε ότι κρατήθηκε για πολλές ώρες κατά την είσοδό της στην Τουρκία νωρίτερα αυτόν τον μήνα λόγω αναρτήσεων που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2019.

Η Γκοκάι Ακμπουλούτ, μέλος της Bundestag του ακροαριστερού κόμματος Die Linke, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Αττάλειας στις 3 Αυγούστου μετά από ένταλμα που εκδόθηκε από τουρκικό εισαγγελέα για φερόμενη «προπαγάνδα», είπε.

Η Γερμανία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη κοινότητα τουρκικής διασποράς στον κόσμο, αλλά οι σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Αγκυρας έχουν διαταραχθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της κριτικής για την καταστολή της Τουρκίας κατά των φερόμενων υπαίτιων του αποτυχημένου πραξικοπήματος το 2016.

Η Ακμπουλούτ, γερμανίδα πολίτης κουρδικής καταγωγής, αφέθηκε ελεύθερη μετά από παρέμβαση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως υποστήριξε. 

Η πολιτικός του Die Linke επέκρινε την τουρκική κυβέρνηση ότι «διεξήγαγε έναν βάναυσο πόλεμο εναντίον του κουρδικού πληθυσμού εντός και εκτός των συνόρων της», σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της.

«Θα ταξιδέψω ξανά στο #Tuerkei τον Οκτώβριο στο πλαίσιο του ταξιδιού της αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γερμανίας-Τουρκίας και, όπως πάντα, δεν θα μασάω τα λόγια μου: #FreeThemAll», είπε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X την Κυριακή. .

Δεν ήταν σαφές σε τι ακριβώς αναφερόταν, ούτε ποιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πίστευε ότι πυροδότησαν το τουρκικό ένταλμα σύλληψης.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT