Η Ουκρανία καταδίκασε τις «προκλητικές» ρωσικές ενέργειες στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ουκρανία καταδίκασε τις «προκλητικές» ρωσικές ενέργειες στη Μαύρη Θάλασσα

Την Κυριακή ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές εναντίον φορτηγού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία καταδίκασε τη Δευτέρα τις «προκλητικές», όπως τις χαρακτήρισε, ρωσικές ενέργειες, μία ημέρα αφότου ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές εναντίον φορτηγού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα.

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας καταδικάζει έντονα τις προκλητικές ενέργειες που πραγματοποίησε η Ρωσική Ομοσπονδία στις 13 Αυγούστου στη Μαύρη Θάλασσα σε σχέση με το τουρκικό πλοίο ξηρού φορτίου ‘Sukru Okan‘, το οποίο βρισκόταν καθ’ οδόν προς το λιμάνι Ιζμαήλ», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό παραβίασε κατάφωρα τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και άλλους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Οι ενέργειες αυτές αποτέλεσαν παράδειγμα της σκόπιμης πολιτικής της Ρωσίας να θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια της εμπορικής ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή