Ολλανδία: Δύο ρωσικά βομβαρδιστικά αναχαιτίστηκαν πριν εισέλθουν σε εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ

Ολλανδία: Δύο ρωσικά βομβαρδιστικά αναχαιτίστηκαν πριν εισέλθουν σε εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ

Η Ολλανδία και το Βέλγιο επιτηρούν εναλλάξ τον εναέριο χώρο της περιοχής Benelux με την ολλανδική αεροπορία να έχει την ευθύνη από τα μέσα Απριλίου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ολλανδία και η Δανία κλήθηκαν να αναπτύξουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 καθώς δύο ρωσικά βομβαρδιστικά πλησίαζαν τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ολλανδίας, δύο αεροσκάφη F-16 απογειώθηκαν και ήταν έτοιμα να φυλάξουν την περιοχή ευθύνης μετά από συναγερμό στις 7:19 π.μ. τοπική ώρα. «Αυτό δεν συμβαίνει συχνά, αλλά το σημερινό περιστατικό καταδεικνύει τη σημασία της ταχείας ανάπτυξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Εκπρόσωπος της Ολλανδικής Βασιλικής Αεροπορίας δήλωσε ότι τα αεροσκάφη αναχαιτίζονται εάν δεν έχουν μοναδικό κωδικό αναγνώρισης, δεν δίνουν σχέδιο πτήσης και εάν δεν υπάρχει ανταπόκριση σε συνομιλία. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι σπάνιο τα ρωσικά αεροπλάνα να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μιας ευρωπαϊκής χώρας ή να την προσεγγίζουν.

Η Ολλανδία και το Βέλγιο επιτηρούν εναλλάξ τον εναέριο χώρο της περιοχής Benelux με την ολλανδική αεροπορία να έχει την ευθύνη από τα μέσα Απριλίου. 

Με πληροφορίες από Reuters, Βloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT