Πύρινος εφιάλτης στην Τενερίφη – Απομακρύνθηκαν 26.000 άνθρωποι από σπίτια και ξενοδοχεία

Πύρινος εφιάλτης στην Τενερίφη – Απομακρύνθηκαν 26.000 άνθρωποι από σπίτια και ξενοδοχεία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από σπίτια και ξενοδοχεία στην Τενερίφη, καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται στα βόρεια του νησιού παραμένει εκτός ελέγχου, αν και μέχρι στιγμής οι φλόγες δεν έχουν απειλήσει τουριστικές περιοχές.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι πάνω από 26.000 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Σε μια προηγούμενη ενημέρωση, αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι Αρχές ανέφεραν ότι περίπου 4.500 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης.

Οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές όπου τα σπίτια κινδύνευαν από τις φλόγες, ενώ λόγω της επιδείνωσης του καιρού αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις εκκένωσης.

Πύρινος εφιάλτης στην Τενερίφη – Απομακρύνθηκαν 26.000 άνθρωποι από σπίτια και ξενοδοχεία-1
Reuters

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο πυκνός καπνός εμποδίζει τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς από αέρος. Περίπου 12.000 στρέμματα μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη.

Η πυρκαγιά ήταν πρωτόγνωρη για τα Κανάρια Νησιά, δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρόεδρος του Συμβουλίου της Τενερίφης Ρόζα Νταβίλα και σημείωσε πως προτεραιότητα έχει η «προστασία των ανθρώπων». Η φωτιά δεν έχει κάψει κανένα σπίτι μέχρι στιγμής, πρόσθεσε, επικαλούμενη αναφορές της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή Λα Βικτόρια, στα βορειοδυτικά του νησιού,  άνθρωποι που είχαν απομακρυνθεί από τις οικίες τους, λάμβαναν ιατρική βοήθεια.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT