Τυφώνας Χίλαρι: Προειδοποίηση για καταστροφικές πλημμύρες – Σε επιφυλακή οι Αρχές

Τυφώνας Χίλαρι: Προειδοποίηση για καταστροφικές πλημμύρες – Σε επιφυλακή οι Αρχές

Για καταιγίδα, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει «απειλητικές για τη ζωή» πλημμύρες στο Μεξικό και τις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για καταιγίδα, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει «απειλητικές για τη ζωή» πλημμύρες στο Μεξικό και τις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

Ο τυφώνας Χίλαρι κινείται προς τις ακτές του Μεξικού με ταχύτητα που φτάνει τα 215 χλμ/ώρα και αναμένεται να φτάσει στη στεριά το Σάββατο.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα μετατραπεί σε τροπική καταιγίδα και θα κινηθεί προς τη νότια Καλιφόρνια.

Τυφώνας Χίλαρι: Προειδοποίηση για καταστροφικές πλημμύρες – Σε επιφυλακή οι Αρχές-1

Αναμένεται να είναι η πρώτη τροπική καταιγίδα που πλήττει την Καλιφόρνια εδώ και πάνω από 80 χρόνια.

Σε προειδοποίησή του, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) ανέφερε ότι «καταστροφικές και απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες» είναι πιθανές στην πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού και στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ τις επόμενες δύο ημέρες.

«Προτρέπω όλους όσοι βρίσκονται στο μονοπάτι της καταιγίδας να λάβουν προφυλάξεις και να ακούσουν τις οδηγίες των κρατικών και τοπικών αξιωματούχων», δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή