Το Ιράν «καλεί» Σουηδία και Δανία για τις βεβηλώσεις κορανίου

Το Ιράν «καλεί» Σουηδία και Δανία για τις βεβηλώσεις κορανίου

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε τους επιτετραμμένους της Σουηδίας και της Δανίας στην Τεχεράνη σχετικά με την βεβήλωση του Κορανίου στις δύο χώρες, όπως μετέδωσε σήμερα, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε τους επιτετραμμένους της Σουηδίας και της Δανίας στην Τεχεράνη σχετικά με την βεβήλωση του Κορανίου στις δύο χώρες, όπως μετέδωσε σήμερα, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA.

Καύσεις αντιτύπων έχουν σημειωθεί, μέσα στο καλοκαίρι, σε Σουηδία και Δανία, με τις κυβερνήσεις των δύο σκανδιναβικών χωρών να εξετάζουν λήψη νομικών μέτρων, ώστε να περιοριστούν τέτοιες ενέργειες, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων με πολλές μουσουλμανικές χώρες.

Αντι-ισλαμικές διαδηλώσεις προκάλεσαν κύμα διαμαρτυριών και διπλωματική ένταση με τη Μέση Ανατολή. Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη καταδίκασαν αυτές τις πράξεις, αλλά προς το παρόν δεν μπορούν να τις εμποδίσουν γιατί εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ελευθερίας της έκφρασης.

Την Πέμπτη, η υπηρεσία ασφαλείας της Σουηδίας, (SAPO), ανακοίνωσε ότι αυξάνει την εκτίμησή της για το επίπεδο απειλής κατά της Σουηδίας στο 4 σε κλίμακα 5 εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς έντασης και στον απόηχο της καύσης αντιγράφων του Κορανίου σε διαδηλώσεις στη σκανδιναβική χώρα.

«Η απειλή κατά της Σουηδίας έχει σταδιακά αλλάξει και επίσης η απειλή επιθέσεων από φορείς του βίαιου ισλαμισμού έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια του έτους», ανέφερε η υπηρεσία ασφαλείας σε ανακοίνωσή της.

Η SAPO διευκρίνισε ότι η Σουηδία από νόμιμος στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων είχε μετατραπεί σε στόχο προτεραιότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή