Ο Τζίμι Κάρτερ και η σύζυγός του «είναι στο τελευταίο κεφάλαιο» της ζωής τους

Ο Τζίμι Κάρτερ και η σύζυγός του «είναι στο τελευταίο κεφάλαιο» της ζωής τους

Ο Τζίμι Κάρτερ και η σύζυγός του, Ρόζαλιν Κάρτερ μπαίνουν μαζί στο «τελευταίο κεφάλαιο» της ζωής τους στο σπίτι τους στο Πλέινς της Τζόρτζια, αναφέρει ο εγγονός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζίμι Κάρτερ και η σύζυγός του, Ρόζαλιν Κάρτερ, εξακολουθούν να «πιάνονται ακόμα χέρι με χέρι», καθώς μπαίνουν μαζί στο «τελευταίο κεφάλαιο» της ζωής τους στο σπίτι τους στο Πλέινς της Τζόρτζια, αναφέρει ο εγγονός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκονται στο τελευταίο κεφάλαιο», είπε ο Τζος Κάρτερ, σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό People το Σάββατο, για τον παππού και τη γιαγιά του, το «προεδρικό ζεύγος» των ΗΠΑ από το 1977 ως το 1981, 

Ο Τζίμι Κάρτερ, σε ηλικία 98 ετών, μπήκε σε καθεστώς φροντίδας τον Φεβρουάριο, επιδιώκοντας «να περάσει τον υπόλοιπο χρόνο του στο σπίτι με την οικογένειά του». Τον Μάιο, η οικογένεια Κάρτερ ανακοίνωσε ότι η Ρόζαλιν Κάρτερ, σε ηλικία πλέον 96 ετών, πάσχει από άνοια.

«Οι παππούδες μου ήταν πάντα οι “διασκεδαστές” της οικογένειας», συμπλήρωσε ο Τζος Κάρτερ στο People. «Αλλά τώρα, εμείς πρέπει να τους διασκεδάζουμε. Είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση». 

Ο παππούς του, είπε, παραμένει «ακόμα ο “γνωστός Τζίμι Κάρτερ”, είναι απλώς κουρασμένος», συνεχίζει ο εγγονός Κάρτερ. Ως προς την γιαγιά Κάρτερ, αναφέρει ότι «ακόμα ξέρει ποιοι είμαστε και ότι είναι ακόμα σε θέση να διαμορφώνει και να σχηματίζει νέες αναμνήσεις».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν από 77 χρόνια, το 1946. Ο Τζίμι Κάρτερ είχε υπηρετήσει στο ναυτικό των ΗΠΑ προτού γίνει Δημοκρατικός κυβερνήτης της Τζόρτζια το 1971, ενώ κέρδισε την προεδρία, νικώντας τον Ρεπουμπλικανό, Τζέραλντ Φορντ.

Στη διάρκεια μιας ταραχώδους τετραετίας στην εξουσία, η Ρόζαλιν Κάρτερ υπήρξε ένα πρόσωπο με επιρροή, γνωστή σε ορισμένους ως «Σιδηρά Μανόλια». Το 1980, ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε στον Observer ότι η Ρόζαλιν Κάρτερ αποτελούσε «μια εξαιρετική δεύτερη γραμμή άμυνας», ικανή να κάνει τον σύζυγό της «να αλλάζει γνώμη». Η ίδια είχε δηλώσει: «Ξέρω ότι έχω επιρροή και το απολαμβάνω».

Στη συνέντευξή του στο People, ο Τζος Κάρτερ τόνισε ότι «πρέπει να είναι δύσκολο» για τον πρώην πρόεδρο να βλέπει τη σύζυγό του να δίνει τη μάχη με την άνοια, «αλλά από την άλλη πλευρά, έχουν βιώσει τα πάντα μαζί. Νομίζω ότι το όμορφο είναι ότι είναι ακόμα μαζί. Ακόμα κρατιούνται χέρι χέρι…είναι απλά καταπληκτικό», συμπληρώνει.

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή