Η Αφρικανική Ένωση ανέστειλε τη συμμετοχή του Νίγηρα στις δραστηριότητές της

Η Αφρικανική Ένωση ανέστειλε τη συμμετοχή του Νίγηρα στις δραστηριότητές της

Η Αφρικανική Ένωση κάλεσε και πάλι τους επικεφαλής του πραξικοπήματος να απελευθερώσουν τον εκλεγμένο πρόεδρο Μοαμέντ Μπαζούμ.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αφρικανική Ένωση (AU) ανέστειλε τη συμμετοχή του Νίγηρα σε όλες τις δραστηριότητές της μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 26ης Ιουλίου.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα Τρίτη στη δημοσιότητα, κάλεσε και πάλι τους επικεφαλής του πραξικοπήματος να απελευθερώσουν τον εκλεγμένο πρόεδρο Μοαμέντ Μπαζούμ και να επιστρέψουν στους στρατώνες τους.

Έτοιμο το ECOWAS για στρατιωτική επέμβαση

Το Συμβούλιο Ειρήνης και Ασφάλειας της AU υπογράμμισε την απόφαση του συνασπισμού της Δυτικής Αφρικής ECOWAS να ενεργοποιήσει δύναμη επιφυλακής για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση και ζήτησε από την Επιτροπή της AU να αξιολογήσει τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, καθώς και τις συνέπειες στην ασφάλεια από την ανάπτυξη μιας τέτοιας δύναμης.

Η Οικονομική Κοινότητα Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) έχει πει πως είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στον Νίγηρα, αν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Η AU κάλεσε όλα τα κράτη-μέλη της και τη διεθνή κοινότητα να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να νομιμοποιήσει τη χούντα του Νίγηρα και τόνισε πως καταδικάζει σθεναρά οποιαδήποτε ανάμιξη από παράγοντες ή χώρες εκτός Αφρικής.

Με πληροφορίες από Reuters

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή