Γεννήθηκε καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες στο ζωολογικό κήπο του Τενεσί

Γεννήθηκε καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες στο ζωολογικό κήπο του Τενεσί

Η εκτελεστική διευθύντρια του Ιδρύματος για την Διατήρηση της Καμηλοπάρδαλης δήλωσε ότι «δεν είχε δει ποτέ παρόμοια καμηλοπάρδαλη στη φύση στην Αφρική»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μωρό καμηλοπάρδαλης που γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο του Τενεσί συγκεντρώνει την παγκόσμια προσοχή καθώς δεν έχει τις χαρακτηριστικές καστανές κηλίδες του είδους της.  

Η ύψους 2,5 μέτρων καμηλοπάρδαλη γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου στον ζωολογικό κήπο Brights ο οποίος ανέφερε σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ότι πρόκειται για την μοναδική, γνωστή, μονόχρωμη καμηλοπάρδαλη στον πλανήτη. 

Η δικτυωτή καμηλοπάρδαλη είναι ένα από τα τέσσερα διακριτά είδη, σύμφωνα με το Ιδρυμα Διατήρησης της Καμηλοπάρδαλης (GCF). Υπάρχει η καμηλοπάρδαλη της νότιας Αφρικής, η καμηλοπάρδαλη Μασάι, η «δικτυωτή» και εκείνη της βόρειας Αφρικής. 

Η εκτελεστική διευθύντρια του GCF, δήλωσε ότι «δεν είχε δει ποτέ παρόμοια καμηλοπάρδαλη στη φύση στην Αφρική».

Ο ζωολογικός κήπος είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στο Ανατολικό Τενεσί και φιλοξενεί ορισμένα σπάνια και απειλούμενα είδη ζώων, όπως η λευκή αντιλόπη, οι βακτριανές καμήλες με δύο καμπούρες και τα κόκκινα καγκουρό.

Το 2018, η Διεθνής Ενωση για τη Διατήρηση της Φύσης την προσέθεσε στον κατάλογο των απειλούμενων ειδών. Αυτό σημαίνει ότι το ζώο αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο εξαφάνισης στο φυσικό περιβάλλον στο μέλλον, εάν δε ληφθούν μέτρα.

Η λαθροθηρία και το παράνομο εμπόριο ειδών όπως οι ελέφαντες και ο ρινόκερος, έχουν επισκιάσει τα προβλήματα των καμηλοπαρδάλεων την τελευταία δεκαετία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Guardian, οι αριθμοί καμηλοπάρδαλης έχουν πέσει ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες, από 157.000 το 1985 σε 97.500 στην τελευταία καταμέτρηση.

Με πληροφορίες από Washington Post, Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή