Κινέζος αντιφρονούντας δραπέτευσε με τζετ σκι στη Νότια Κορέα

Κινέζος αντιφρονούντας δραπέτευσε με τζετ σκι στη Νότια Κορέα

Εικάζεται ότι ταξίδευε από την ανατολική επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας, η οποία απέχει 400 χιλιόμετρα (250 μίλια) από την πόλη Ιντσέον της Νότιας Κορέας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας Κινέζος αντιφρονούντας που διέσχισε εκατοντάδες μίλια στη θάλασσα για να διαφύγει από την χώρα του συνελήφθη από τις αρχές της Νότιας Κορέας. 

Ο άνδρας, ο οποίος είναι γύρω στα 30, συνελήφθη στις 16 Αυγούστου κοντά στην πόλη Ιντσέον, στη δυτική ακτή της Νότιας Κορέας, ανέφερε η τοπική ακτοφυλακή σε δελτίο τύπου την Κυριακή.

Εικάζεται ότι ταξίδευε από την ανατολική επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας, η οποία απέχει 400 χιλιόμετρα (250 μίλια) από το Ιντσέον. Εχοντας μαζί του μόνο ένα κράνος, κιάλια και μια πυξίδα, ο άνδρας είχε επίσης δέσει πέντε δεξαμενές καυσίμων των 25 λίτρων (6,6 γαλόνια) στο τζετ σκι. Κατά την άφιξή του στη Νότια Κορέα, κόλλησε στη λασπώδη ακτή και αναγκάστηκε να καλέσει μια γραμμή έκτακτης ανάγκης για βοήθεια, ανέφερε η ανακοίνωση.

Αν και οι νοτιοκορεατικές αρχές δεν αποκάλυψαν το ονομά του, η Dialogue China, μια οργάνωση που ιδρύθηκε από Κινέζους ακτιβιστές δήλωσε ότι ο κρατούμενος άνδρας είναι ο ακτιβιστής Κουόν Πιονγκ.

Ο Κουόν, ο οποίος φοίτησε στο Iowa State University στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν επιστρέψει στην Κίνα, ασκεί εδώ και καιρό ανοιχτή κριτική στην κυβέρνηση της χώρας. Εχει μιλήσει κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμμετείχε στις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ το 2014, σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Freedom House.

Μόλις ένα μήνα αργότερα, συνελήφθη από την αστυνομία και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα σχόλιά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους δικηγόρους του να απολύονται από τις κινεζικές αρχές λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης του, σύμφωνα με το Freedom House.

Mε πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή