ΗΠΑ: Τουλάχιστον 4 νεκροί από πυρά σε μπαρ της Καλιφόρνια (βίντεο)

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 4 νεκροί από πυρά σε μπαρ της Καλιφόρνια (βίντεο)

«Επιβεβαιώσαμε 4 θανάτους επιτόπου, συμπεριλαμβανομένου του δράστη», ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Οραντζ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε μπαρ στην Καλιφόρνια χθες Τετάρτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και άλλοι να τραυματιστούν, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας πως ύποπτος είναι επίσης νεκρός.

Ο δράστης, ενας συνταξιούχος αστυνομικός, είχε στόχο τη σύζυγό του από την οποία είχε πάρει διαζύγιο, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Los Angeles Times. Η εφημερίδα Orange County Register, επίσης επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι του περιστατικού προηγήθηκε ενδοοικογενειακή διαμάχη.

«Επιβεβαιώνουμε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου, ανάμεσά τους ο δράστης. Έξι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι πέντε φέρουν τραύματα από σφαίρα», διευκρίνισε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Όραντζ στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

«Σε κρίσιμη κατάσταση» δύο τραυματίες

Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται «σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Μπράιαν Φένεσι αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Η αστυνομία είχε επισημάνει νωρίτερα ότι στο περιστατικό «εμπλέκεται αστυνομικός».

Το περιστατικό σημειώθηκε στο μπαρ Cook’s Corner, περίπου 72 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες, ένα μέρος όπου συχνάζουν μοτοσικλετιστές.

Περίπου τριάντα άνθρωποι βρίσκονταν στο σημείο και δίνουν κατάθεση στην αστυνομία, εξήγησε ο Ντον Μπαρνς σερίφης της κομητείας Όραντζ. «Τουλάχιστον ένα όπλο εντοπίστηκε στο σημείο και έχουμε ενημερωθεί ότι ο δράστης ενδέχεται να είναι συνταξιούχος μέλος των δυνάμεων της τάξης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τουλάχιστον τρία πτώματα καλυμμένα με σεντόνι έξω από το μπαρ: το ένα στον δρόμο, ένα άλλο στον χώρο στάθμευσης και ένα τρίτο πίσω από το κτίριο.

Περισσότερα όπλα από κατοίκους στις ΗΠΑ

Από την αρχή του έτους τουλάχιστον 12.346 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Gun Violence Archive. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι 15.576 αυτοκτονίες με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος.

Εξάλλου το 2023 στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 465 περιστατικά όπου τέσσερις ή περισσότεροι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ πληρώνουν βαρύ τίμημα για την εξάπλωση των πυροβόλων όπλων και την ευκολία με την οποία οι Αμερικανοί έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Στη χώρα υπάρχουν περισσότερα όπλα από κατοίκους: ένας ενήλικας στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα πυροβόλο όπλο και σχεδόν ένας στους δύο ζει σε νοικοκυριό όπου υπάρχει τουλάχιστον ένα όπλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή