Ανάκριση άνδρα για τις κλοπές θησαυρών από το Βρετανικό Μουσείο

Ανάκριση άνδρα για τις κλοπές θησαυρών από το Βρετανικό Μουσείο

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέκρινε έναν άνδρα για την υπόθεση κλοπής αντικειμένων από τις συλλογές του Βρετανικού Μουσείου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε συλλήψεις

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέκρινε έναν άνδρα για την υπόθεση κλοπής αντικειμένων από τις συλλογές του Βρετανικού Μουσείου, τονίζοντας ότι δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε συλλήψεις για την υπόθεση.

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως την περασμένη εβδομάδα, με αναφορές για κλοπές κοσμημάτων, πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα.

Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε πως απέλυσε έναν υπάλληλο που θεωρείται υπεύθυνος. Σύμφωνα με το μουσείο, διαπιστώθηκε πως αντικείμενα συλλογών είχαν «εξαφανιστεί, κλαπεί ή υποστεί φθορές».

«Συνεργαζόμαστε στενά με τη διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε… οι έρευνες συνεχίζονται», σημείωσε η Met.

Η διοίκηση του Μουσείου, που ανέφερε ότι η πλειονότητα των αντικειμένων ήταν «μικρά κομμάτια» που φυλάσσονταν σε αποθήκη, ανακοίνωσε ότι κινείται νομικά εναντίον του ατόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT