Τουρίστες έγραψαν με σπρέι στον Διάδρομο Βαζάρι στην Φλωρεντία

Τουρίστες έγραψαν με σπρέι στον Διάδρομο Βαζάρι στην Φλωρεντία

Πιθανολογείται ότι είναι δύο Γερμανοί τουρίστες οι οποίοι φέρονται να έγραψαν το όνομα ενός γερμανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διευθυντής της Γκαλερί Ουφίτσι της Φλωρεντίας ζήτησε αυστηρές ποινές κατά των βανδάλων που έγραψαν με σπρέι στις κολόνες του Διαδρόμου Βαζάρι.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Τζενάρο Σανγκιουλιάνο ανέφερε ότι οι υπαίτιοι έχουν αναγνωριστεί από την αστυνομία χωρίς όμως να τους κατονομάσει. 

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ανέφερε ότι οι Καραμπινιέροι εντόπισαν δύο Γερμανούς τουρίστες, που έκαναν διακοπές στη Φλωρεντία, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι έγραψαν το όνομα ενός γερμανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Ο διάδρομος Βαζάρι, που κατασκευάστηκε το 1565, συνδέει το Παλάτσο Πίτι με την Γκαλερί Ουφίτσι.

Πριν μερικούς μήνες Γερμανοί τουρίστες κατηγορήθηκαν για την καταστροφή πολύτιμου αγάλματος σε βίλα που είχαν ενοικιάσει στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα ο διαχειριστής της βίλας.

Το άγαλμα κουνήθηκε από το βάθρο και τελικά γκρεμίστηκε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να γίνει κομμάτια, ανέφερε τότε ο Μπρούνο Γκολφερίνι, διαχειριστής της βίλας Αλτσέο (Villa Alceo) στην πόλη Βιτζού, κοντά στο Βαρέζε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο στην Ιταλία ένας τουρίστας είχε προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις όταν σκάλισε τα ονόματα του ίδιου και της συντρόφου του σε τοίχο του Κολοσσαίου. «Ιβάν + Χέιλι ’23». Στον άνδρα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ για τον βανδαλισμό του εμβληματικού μνημείου της Ρώμης.

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT