Ρωσία: Ο Τσετσένος ηγέτης Καντίροφ θρηνεί για τον θάνατο Πριγκόζιν

Ρωσία: Ο Τσετσένος ηγέτης Καντίροφ θρηνεί για τον θάνατο Πριγκόζιν

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ θρήνησε για τον πιθανολογούμενο θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν

«Ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια για ολόκληρο το κράτος», έγραψε αργά χθες το βράδυ στο Telegram, λίγο μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που μίλησε για τον θάνατο του επικεφαλής της εταιρείας μισθοφόρων Wagner.

Ο Καντίροφ εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του Πριγκόζιν.

Καντίροφ και Πριγκόζιν συμμετείχαν και οι δύο στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με δυνάμεις υπό τις διαταγές τους. Για ένα διάστημα εμφανιζόντουσαν ενωμένοι στην κριτική τους προς τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία, αλλά στο τέλος οι δύο άνδρες συγκρούστηκαν. 

«Ήμασταν φίλοι για πολύ καιρό», είπε ο Καντίροφ στην ανάρτηση στο Telegram, μία ημέρα αφότου ο Πριγκόζιν θεωρήθηκε νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα.

Στο Telegram, ο Καντίροφ δημοσίευσε μια φωτογραφία του Πριγκόζιν να του δίνει ένα μετάλλιο. 

Ο Πριγκόζιν δεν έβλεπε τη μεγάλη εικόνα τους τελευταίους μήνες, είπε. «Του ζήτησα να αφήσει στην άκρη τις προσωπικές του φιλοδοξίες υπέρ θεμάτων ύψιστης σημασίας για το κράτος», τόνισε ο Καντίροφ.

Παρατηρητές υποστηρίζουν ότι η συμμαχία μεταξύ των δύο ήταν πιθανότατα προσωρινή, πιστεύοντας ότι η κριτική τους στη στρατιωτική ηγεσία αφορούσε κυρίως την εξασφάλιση προνομίων για τις δικές τους στρατιωτικές ομάδες.

dpa

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT