Αμερικανικό μαχητικό συνετρίβη κοντά στο Σαν Ντιέγκο

Αμερικανικό μαχητικό συνετρίβη κοντά στο Σαν Ντιέγκο

Το Fox ανέφερε ότι στο αεροσκάφος επέβαινε μόνο ένας πιλότος, η τύχη του οποίου δεν είναι γνωστή

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στον αεροπορικό σταθμό του Σώματος Πεζοναυτών του Σαν Ντιέγκο, ανέφεραν την Παρασκευή αμερικανικά μέσα, επικαλούμενα στρατιωτικούς αξιωματούχους

«Δεν έγινε μέχρι στιγμής σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή του F/A-18 Hornet», μετέδωσaν το ABC News και το Fox News. Το Fox ανέφερε ότι στο αεροσκάφος επέβαινε μόνο ένας πιλότος, η τύχη του οποίου δεν είναι γνωστή.

Το Fox News, επικαλούμενο ανακοίνωση της βάσης στην Καλιφόρνια, ανέφερε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη σε απομακρυσμένη περιοχή σε κυβερνητική γη κοντά σε διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο γύρω στις 11:54 μ.μ. την Πέμπτη, κάνοντας λόγο για «ατύχημα».

«Το αεροσκάφος αυτό δεν ανήκει στην 3η Πτέρυγα Αεροσκαφών των Πεζοναυτών, αλλά επιχειρούσε από το MCAS Miramar», ανέφερε ο αεροπορικός σταθμός στην ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Fox.

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για να εντοπίσει τον πιλότο, ενώ αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έχουν βρεθεί μερικά από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Από το ντεμπούτο του F/A-18 το 1983, η κατασκευάστρια Boeing έχει παραδώσει περισσότερα από 2.000 Hornets, Super Hornets σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Ναυτικού των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Φινλανδίας, του Κουβέιτ, της Μαλαισίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας.

Mε πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT