Γερμανία: Στο Αμβούργο οι περισσότεροι… Χάρι Πότερ στον κόσμο

Γερμανία: Στο Αμβούργο οι περισσότεροι… Χάρι Πότερ στον κόσμο

Ακριβώς 1.758 άνθρωποι με την εμφάνιση του διάσημου μάγου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του δημαρχείου της βορειογερμανικής πόλης, σύμφωνα με τους διοργανωτές του διαγωνισμού

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πόλη του Αμβούργου σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης συγκέντρωσης ανθρώπων μεταμφιεσμένων σε Χάρι Πότερ, με μακριά μαύρη κάπα, τα υποχρεωτικά στρογγυλά γυαλιά και ένα σημάδι στο μέτωπο.

Ακριβώς 1.758 άνθρωποι με την εμφάνιση του διάσημου μάγου που εμπνεύστηκε η Βρετανίδα συγγραφέας Τζόαν Ρόουλινγκ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του δημαρχείου της βορειογερμανικής πόλης, σύμφωνα με τους διοργανωτές του διαγωνισμού.

Η αυστραλιανή πόλη Περθ κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ από το 2017, με 997 συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

Ανάμεσα στους παρισταμένους ήταν ένας μεγάλος αριθμός παιδιών και εφήβων.

Ο Χάρι Πότερ «πάντα με γοήτευε, όπως και όλος αυτός ο κόσμος της μαγείας», δήλωσε η 16χρονη Ιζαμπέλ Ζίχτινγκ που δεν ήθελε να χάσει την εκδήλωση.

Η πρόσκληση στη συγκέντρωση «Χάρι Πότερ» έγινε στο πλαίσιο ημέρας εορτασμού της έκδοσης του πρώτου γερμανόφωνου τόμου της πετυχημένης λογοτεχνικής σειράς από τον εκδοτικό οίκο Carlsen Verlag του Αμβούργου, πριν από 25 χρόνια.

Πηγή: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή