Ουκρανία: Aπελευθέρωσε τον «στρατηγικό» οικισμό Ρομπότινε

Ουκρανία: Aπελευθέρωσε τον «στρατηγικό» οικισμό Ρομπότινε

Ο οικισμός βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια της πόλης Ορίχιβ στην περιοχή Ζαπορίζια, σε έναν σημαντικό δρόμο προς το Τοκμάκ, έναν κατεχόμενο από τη Ρωσία οδικό και σιδηροδρομικό κόμβο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις της απελευθέρωσαν τον οικισμό Ρομπότινε στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου επιχειρούν να προελάσουν ακόμη πιο νότια στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που έχουν εξαπολύσει εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

«Το Ρομπότινε απελευθερώθηκε», σημείωσε η υπουργός Aμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλέστηκαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Ο στρατός είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι είχε υψώσει την σημαία της Ουκρανίας στον Ρομπότινε, αλλά είχε διευκρινίσει παράλληλα ότι ακόμη δέχονταν πυρά.

Ο οικισμός βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια της πόλης Ορίχιβ στην περιοχή Ζαπορίζια, σε έναν σημαντικό δρόμο προς το Τοκμάκ, έναν κατεχόμενο από τη Ρωσία οδικό και σιδηροδρομικό κόμβο.

Η κατάληψη του Τόκμακ θα αποτελούσε ορόσημο καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα πιέζουν προς τα νότια προς τη Θάλασσα του Αζόφ σε μια στρατιωτική κίνηση που έχει ως στόχο να διασπάσει τις ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή πλήρους κλίμακας της Μόσχας τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT