Δικηγόροι Τραμπ και εισαγγελείς ερίζουν για την ημερομηνία διεξαγωγής δίκης

Δικηγόροι Τραμπ και εισαγγελείς ερίζουν για την ημερομηνία διεξαγωγής δίκης

Οι δικηγόροι του Τραμπ, ζήτησαν να γίνει η δίκη τον Απρίλιο του 2026 ενώ οι οι αρχές προτείνουν το 2024

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επανέλθουν στο δικαστήριο τη Δευτέρα, καθώς ομοσπονδιακός δικαστής εξετάζει τις προτάσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης για την προσπάθεια ανατροπής των προεδρικών εκλογών του 2020.

Η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ έχει προτείνει τη διεξαγωγή της δίκης στις 2 Ιανουαρίου 2024 σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, μία από τις τέσσερις πόλεις όπου ο Τραμπ θα μπορούσε να δικαστεί ήδη από το επόμενο έτος. Οι δικηγόροι του Τραμπ, επικαλούμενοι τον χρόνο που, όπως λένε, απαιτείται για την εξέταση 11,5 εκατομμυρίων σελίδων εγγράφων που έχουν λάβει από τους εισαγγελείς, ζήτησαν να γίνει η δίκη τον Απρίλιο του 2026 – περίπου ενάμιση χρόνο μετά τις προεδρικές εκλογές.

Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Τάνια Τσούτκαν αναμένεται να ορίσει τουλάχιστον μια προσωρινή ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της Δευτέρας.

Η ποινική δίωξη για την υπονόμευση των εκλογών είναι μία από τις τέσσερις ποινικές υποθέσεις εναντίον του Τραμπ. Η ομάδα του Σμιθ έχει ασκήσει ξεχωριστή δίωξη κατηγορώντας τον ότι διατήρησε παράνομα απόρρητα έγγραφα στην ιδιοκτησία του στη Φλόριντα, το Μαρ-α-Λάγκο, και αρνήθηκε να τα επιστρέψει. Αυτή η υπόθεση έχει προς το παρόν οριστεί για δίκη στις 20 Μαΐου του επόμενου έτους.

Αντιμετωπίζει επίσης πολιτειακές υποθέσεις στη Νέα Υόρκη και τη Τζόρτζια. Οι εισαγγελείς του Μανχάταν του έχουν απαγγείλει κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων, ενώ οι εισαγγελείς στην κομητεία Φούλτον της Τζόρτζια έχουν απαγγείλει κατηγορίες στον Τραμπ και σε άλλους 18 για μια συνωμοσία με στόχο να ανατρέψουν τις εκλογές του 2020 στην εν λόγω πολιτεία.

Με πληροφορίες από Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή