Περισσότεροι Ρώσοι στρατιώτες στην Λευκορωσία

Περισσότεροι Ρώσοι στρατιώτες στην Λευκορωσία

Μια ακόμη ομάδα Ρώσων στρατιωτών έφθασε στην πόλη Μπρεστ, στο δυτικότερο τμήμα της Λευκορωσίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμη ομάδα Ρώσων στρατιωτών έφθασε την Τρίτη στην πόλη Μπρεστ, που βρίσκεται στο δυτικότερο τμήμα της Λευκορωσίας, με βάση όσα ανέφεραν στρατιωτικοί παρατηρητές.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο στρατιωτικών θεμάτων Belaruski Hajun, οι Ρώσοι στρατιώτες πρόκειται να συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις με τη στρατιωτική συμμαχία Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).

Ο πρώτος από τους στρατιώτες φέρεται να είχε ήδη φθάσει στην πόλη των συνόρων της Λευκορωσίας με την Πολωνία στις 18 Αυγούστου. Οι κοινές ασκήσεις της στρατιωτικής συμμαχίας, της οποίας ηγείται η Ρωσία, πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Λευκορωσίας, θα συμμετάσχουν περίπου 2.500 στρατιώτες από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν. Η Μόσχα θα συμμετάσχει με περίπου 300 στρατιώτες.

Ανεξάρτητα από τις επικείμενες ασκήσεις το παρατηρητήριο Belaruski Hajun εκτιμά ότι ακόμη 2.000 Ρώσοι στρατιώτες σταθμεύουν σε τέσσερις διαφορετικές στρατιωτικές βάσεις στην Λευκορωσία.

Ο Σέρχιι Ναίεφ από την άλλη, ο Ουκρανός στρατηγός που ευθύνεται για την άμυνα στα σύνορα με την Λευκορωσία, λέει ότι η Μόσχα έχει απομακρύνει όλες τις χερσαίες δυνάμεις από την Λευκορωσία προκειμένου να τις εντάξει στις επιθέσεις που πραγματοποιεί στο Κουπιάνσκ και Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία, χωρίς η πληροφορία αυτή να μπορεί να επαληθευθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή