280.000 ευρώ στο σπίτι του γιου της ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά

280.000 ευρώ στο σπίτι του γιου της ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά

Ερευνητές έλεγξαν το διαμέρισμα του γιου της Ούγκο Λεμέρ και τα κεντρικά γραφεία της BRC & Co, της οποίας είναι συνιδρυτής

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 280.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι του γιου της ευρωβουλευτή των σοσιαλιστών Μαρί Αρενά, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του Qatargate όπως αναφέρει δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας «Le Soir».

Σε άρθρο με τίτλο «Ερευνα Qatargate: πάνω από 280.000 ευρώ μετρητά εντοπίστηκαν στο σπίτι του γιου της Μαρί Αρενά», η εφημερίδα επισημαίνει ότι στις 19 Ιουλίου, οι ερευνητές όχι μόνο έλεγχξαν το διαμέρισμα της ευρωβουλευτή Μαρί Αρένα, αλλά επισκέφτηκαν επίσης το γειτονικό διαμέρισμα του γιου της Ούγκο Λεμέρ και τα κεντρικά γραφεία της BRC & Co, της οποίας είναι συνιδρυτής.

Από την οικία του γιου της ευρωβουλευτή κατασχέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό. Παράλληλα, αναφέρεται ότι η Μαρί Αρενά, άνοιξε την πόρτα στους υπαλλήλους της δικαστικής αστυνομίας, με τα εφεδρικά κλειδιά της, καθώς ο γιος της απουσίαζε.

Η Soir σημειώνει επίσης ότι η προέλευση των χρημάτων δεν είναι ακόμη γνωστή και δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί καμία σχέση με το αρχείο Qatargate ως έχει. Επισημαίνεται ότι, τον Νοέμβριο του 2018, ο Ούγκο Λεμέρ είχε καταχωρίσει, με πέντε συνεργάτες, την BRC & Co, που δραστηριοποιείται στην πώληση κάνναβης απαλλαγμένη από την ψυχοτρόπο ουσία της και επομένως νόμιμη.

Ο Ούγκο Λεμέρ εμφανίστηκε στην υπόθεση Qatargate, μέσω υποκλοπών από την κρατική ασφάλεια, στο σπίτι του κύριου υπόπτου σε αυτήν την υπόθεση, Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι. Οπως είχε αποκαλύψει η Soir, ο Αντόνιο Παντσέρι είχε πει ότι προσφέρθηκε να προσθέσει τον γιο της Μαρί Αρένα σε λίστα ατόμων που δικαιούνται να λάβουν εισιτήρια για έναν αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Ερωτηθείς σε αυτό το σημείο τηλεφωνικά, ο Ούγκο Λεμέρ είχε αρνηθεί ότι είχε λάβει την παραμικρή πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση και ότι είχε πάει στο Κατάρ.

Η βελγική εφημερίδα αναφέρει ταυτόχρονα ότι η δημιουργία της BRC & Co βρίσκεται επίσης πίσω από την αναγκαστική αποχώρηση του ανακριτή Μισέλ Κλεζ από την υπόθεση. «Ακόμη κι αν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπεύθυνος του φακέλου ανακριτής είχε διατάξει ο ίδιος ελέγχους στους λογαριασμούς της εταιρείας που δραστηριοποιείται στη νόμιμη κάνναβη, η ανακάλυψη από το δικηγόρο του Μαρκ Ταραμπέλα της παρουσίας του γιου ενός υπόπτου – Μαρί Αρενά – με τον ίδιο τον γιο του δικαστή ανάμεσα στους ιδρυτές είχε αναγκάσει τον Μισέλ Κλεζ να απομακρυνθεί» αναφέρει η εφημερίδα.

Συμπληρώνει τέλος ότι «ο Νικολά Κλεζ και ο Ούγκο Λεμέρ είναι και οι δύο μέτοχοι της BRC & Co, σύμφωνα με τους τελευταίους ισολογισμούς που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη εφημερίδα του Βελγίου, αν και ο δεύτερος δεν ήταν διευθυντής από τον Δεκέμβριο του 2021. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ήταν τα ίδια το αντικείμενο μίας από τις έξι έρευνες που έγιναν στις 19 Ιουλίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή