Απότομη μείωση κερδών για τη Lego: Η μεγαλύτερη των τελευταίων δύο δεκαετιών

Απότομη μείωση κερδών για τη Lego: Η μεγαλύτερη των τελευταίων δύο δεκαετιών

Απτόητη, η μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών στον κόσμο προχωρά σε νέες επενδύσεις και επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δανέζικη βιομηχανία παιχνιδιών Lego καλείται, πια, να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη μείωση που έχουν σημειώσει τα κέρδη της τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αφού τα έσοδά της, που είχαν κορυφωθεί επί πανδημίας, πλέον παραμένουν στάσιμα ενώ αντιθέτως τα έξοδά της ανεβαίνουν.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ίδια η Lego σήμερα, τα κέρδη της (operating profits) υποχώρησαν κατά 19% το πρώτο εξάμηνο του 2023, με την εν λόγω πτώση να είναι μάλιστα η μεγαλύτερη που έχει γνωρίσει η εταιρεία από το 2004 και έπειτα.  

Μιλώντας στους FT, ο διευθύνων σύμβουλος της Lego, Νιλς Κρίστιανσεν, απέδωσε την πτώση σε παράγοντες όπως είναι οι νέες μεγάλες επενδύσεις που έκανε η εταιρεία σε νέες εργοστασιακές εγκαταστάσεις και οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, μεταξύ άλλων. Ο ίδιος δήλωσε, πάντως, ικανοποιημένος από τις επιδόσεις που έχει σημειώσει η εταιρεία του μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως είναι εκείνο των παιχνιδιών.

Η Lego παραμένει η μεγαλύτερη παιχνιδοβιομηχανία στον κόσμο βάσει πωλήσεων και κερδών.  

Ανταγωνιστές της, όπως η Mattel και η Hasbro, κατέγραψαν ζημίες το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η Lego πάντως, από την πλευρά της, δεν πτοείται. Αντιθέτως, κατασκευάζει δύο νέα εργοστάσια στο Βιετνάμ και τις ΗΠΑ που πρόκειται να ανοίξουν το 2024 και το 2025 αντίστοιχα, και επεκτείνει τέσσερα από τα πέντε υπάρχοντα εργοστάσιά της, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να τριπλασιάσει και τις δαπάνες της για τη βιωσιμότητα σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2025 καθώς επιδιώκει να απαλλαγεί από τα πλαστικά που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα.

Με πληροφορίες από FT

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή