Γιοχάνεσμπουργκ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από πυρκαγιά σε πενταώροφο κτίριο (βίντεο)

Γιοχάνεσμπουργκ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από πυρκαγιά σε πενταώροφο κτίριο (βίντεο)

Οι αρχές επεσήμαναν ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, όμως καπνός εξακολουθεί να βγαίνει από τα παράθυρα του κτιρίου και πυροσβεστικά οχήματα έχουν περικυκλώσει το κτίριο.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που κατέστρεψε πενταώροφο κτίριο στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ σήμερα το πρωί, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές.

Στους 63 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Αφρικής στο X (πρώην Twitter).

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης του Γιοχάνεσμπουργκ Ρόμπερτ Μουλάουτζιεπεσήμανε ότι το κτίριο έχει εκκενωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Κάποιοι από τους τραυματίες έχουν εισπνεύσει καπνό και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία για να λάβουν βοήθεια, διευκρίνισε.

«Προχωράμε όροφο όροφο», εξήγησε ο Μουλάουτζι, ο οποίος εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση προς το σημείο.

Το κτίριο βρίσκεται σε υποβαθμισμένη περιοχή στην πρώην επιχειρηματική συνοικία του Γιοχάνεσμπουργκ, με κάποιους από τους ενοίκους να διαμένουν σε αυτό παράτυπα, σύμφωνα με τον Μουλάουτζι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT