«Ο Τραμπ φούσκωσε την περιουσία του κατά 2,2 δισ. δολάρια»

«Ο Τραμπ φούσκωσε την περιουσία του κατά 2,2 δισ. δολάρια»

Ο πρώην πρόεδρος αποκαλούσε το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του «τη Μόνα Λίζα του real estate»  σύμφωνα με ένα αντίγραφο της κατάθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διόγκωνε συστηματικά την περιουσιακή κατάσταση, ενώ οι πραγματικές αξίες των ακινήτων του ήταν πολύ μικρότερες από αυτές που ισχυριζόταν, σύμφωνα με δικαστική κατάθεση της Τετάρτης από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης.

Ο πρώην πρόεδρος αποκαλούσε το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του «τη Μόνα Λίζα του real estate»  σύμφωνα με ένα αντίγραφο της κατάθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

«Εχω – κυριολεκτικά, έχω μερικά από τα σπουδαιότερα ακίνητα στον κόσμο», δήλωνε ο Τραμπ κατά την κατάθεση στις 13 Απριλίου στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα κοντά στη Wall Street. «Εχω φοβερά περιουσιακά στοιχεία, την Μόνα Λίζα του Real Estate».

Το 2014, ο Τραμπ ανέφερε στην οικονομική του κατάσταση περιουσιακά στοιχεία ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων – αλλά το γραφείο του γενικού εισαγγελέα δήλωσε στην κατάθεση της Τετάρτης ότι το νούμερο αυτό ήταν «φουσκωμένο» κατά 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ίδια κατάθεση ανέφερε ότι ο Τραμπ αποτίμησε το Mar-a-Lago στη Φλόριντα μεταξύ 347 εκατομμυρίων και 739 εκατομμυρίων δολαρίων. Κατά την ίδια περίοδο, το ακίνητο εκτιμήθηκε από την κομητεία Palm Beach County μεταξύ 18 εκατομμυρίων και 27,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αυτή αφορά την αγωγή που άσκησε η εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατά του Τραμπ και των τριών ενήλικων παιδιών του για απάτη, κατηγορώντας τους ότι παραποίησαν τις αξίες ακινήτων για να πετύχουν ευνοϊκά δάνεια και φορολογικά οφέλη. 

Με πληροφορίες από ABC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή