Το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού λέει «όχι» σε «Μπάρμπι» και «Οπενχάιμερ»

Το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού λέει «όχι» σε «Μπάρμπι» και «Οπενχάιμερ»

Οι αμερικανικές ταινίες «Μπάρμπι» και «Οπενχάιμερ» αποκηρύσσονται από τη Μόσχα ως ασύμβατες με τις παραδοσιακές ρωσικές αξίες.

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού, οι αμερικανικές ταινίες «Μπάρμπι» και «Οπενχάιμερ» δεν ανταποκρίνονται στις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές και πνευματικές αξίες, ενώ ο περιορισμός της προβολής ξένων ταινιών εντός των ρωσικών συνόρων ενισχύει την εγχώρια παραγωγή ταινιών και σειρών.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υφυπουργό Πολιτισμού Αντρέι Μάλισεφ, κινηματογραφικές ταινίες όπως οι «Μπάρμπι» και «Οπενχάιμερ»… «δεν ανταποκρίνονται στους στόχους που έχει θέσει το κράτος για τη διατήρηση και ενίσχυση των παραδοσιακών ρωσικών ηθικο-πνευματικών αξιών». Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μάλισεφ υποστηρίζει, επίσης, ότι η μείωση του αριθμού των χολιγουντιανών ταινιών που προβάλλονται στη Ρωσία ενισχύει την αύξηση της εγχώριας παραγωγής ταινιών και σειρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta Europe

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT