Γερμανία – Δημοσκόπηση: Στο 35% το ποσοστό του ακροδεξιού AfD στη Σαξονία

Γερμανία – Δημοσκόπηση: Στο 35% το ποσοστό του ακροδεξιού AfD στη Σαξονία

Tο ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει το 35% των προθέσεων ψήφου στο ανατολικό ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας, αφήνοντας πολύ πίσω τη δεξιά αντιπολίτευση, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU).

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει το 35% των προθέσεων ψήφου στο ανατολικό ομόσπονδο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας, αφήνοντας πολύ πίσω τη δεξιά αντιπολίτευση, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), που περιορίζονται στο 29%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Leipziger Volkszeitung, της Freie Presse και της Sächsische Zeitung και δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη.

Το 9% του δείγματος δήλωσε πως θα ψηφίσει το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke), το 7% τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το 6% τους Πράσινους και το 5% τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP).

Τα ποσοστά αυτά δείχνουν πως η σημερινή τρικομματική κυβερνητική συμμαχία στο κρατίδιο (CDU/SPD/Πράσινοι) διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει την εξουσία.

Οι προσεχείς κρατιδιακές εκλογές στη Σαξονία θα διεξαχθούν την 1η Σεπτεμβρίου 2024.

Στο 20% το ποσοστό της Ακροδεξιάς  

Τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα στη Γερμανία έχουν δεσμευτεί να μην συνεργαστούν με την AfD, τα ποσοστά της οποίας στις δημοσκοπήσεις βρίσκονται γύρω στο 20% σε εθνικό επίπεδο.

Τα υψηλότερα ποσοστά του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού και αντιευρωπαϊκού κόμματος καταγράφονται στην ανατολική Γερμανία, στην οποία ανήκε η Σαξονία.

Η έρευνα του INSA για λογαριασμό των τριών εφημερίδων διενεργήθηκε από την 11η ως την 22η Αυγούστου σε δείγμα 1.500 δυνητικών ψηφοφόρων και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±2,2%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή