Kαναδάς: «Ξέφυγαν» πέντε εκατομμύρια μέλισσες μετά από τροχαίο ατύχημα

Kαναδάς: «Ξέφυγαν» πέντε εκατομμύρια μέλισσες μετά από τροχαίο ατύχημα

Mετά από προσπάθεια ωρών, η πλειονότητα των μελισσών επέστρεψαν με ασφάλεια στις κυψέλες τους

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε εκατομμύρια μέλισσες απελευθερώθηκαν χθες, όταν ένα φορτηγό που μετέφερε πολλά κιβώτια με κυψέλες έπεσε σε δρόμο στο Οντάριο του Καναδά.

Η περιφερειακή αστυνομία έλαβε κλήση λίγο μετά τις 6 το πρωί της Τετάρτης, αφού οι ιμάντες που ήταν στερεωμένοι στα κιβώτια με τις κυψέλες λύθηκαν, απελευθερώνοντας τα εκατομμύρια των μελισσών στο οδόστρωμα στο Μπέρλινγκτον.

Το Μπέρλινγκτον βρίσκεται νότια του Τορόντο. Η πόλη βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Οντάριο μεταξύ του Τορόντο και των καταρρακτών του Νιαγάρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Αφού η αστυνομία κοινοποίησε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία προειδοποιούσε τους κατοίκους και τα οχήματα να μείνουν μακριά από την περιοχή, περίπου έξι ή επτά τοπικοί μελισσοκόμοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν να μεταφέρουν τις μέλισσες, δήλωσε ο επικεφαλής αστυνόμος και πρόσθεσε «μέσα σε λίγες ώρες, η πλειονότητα των μελισσών επέστρεψαν στις κυψέλες μέσα στα κιβώτια και φορτώθηκαν πίσω στο ρυμουλκούμενο».

Η αστυνομία δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί και πού μεταφέρονταν οι μέλισσες αλλά συνήθως αυτή την εποχή βοηθούν τους αγρότες στην επικονίαση.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT