«Κυνήγι θησαυρού» για τη χαμένη κιθάρα του Πωλ Μακάρτνεϊ

«Κυνήγι θησαυρού» για τη χαμένη κιθάρα του Πωλ Μακάρτνεϊ

Δεν είναι σαφές τι συνέβη στο μουσικό όργανο το οποίο κατά κάποιο μυστήριο τρόπο εξαφανίστηκε αμέσως μόλις οι Beatles τελείωσαν τα γυρίσματα του Get Back, το 1969. 

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται παγκόσμια έρευνα προκειμένου να βρεθεί ένα από τα πιο εμβληματικά μουσικά όργανα στον κόσμο, η αυθεντική κιθάρα Höfner του Πωλ Μακάρτνεϊ

Το πρόγραμμα Lost Bass Project κάνει έκκληση για πληροφορίες για τον εντοπισμό του «σπουδαιότερου μπάσου στην ιστορία», όπως περιγράφει. 

«Κυνήγι θησαυρού» για τη χαμένη κιθάρα του Πωλ Μακάρτνεϊ-1
Σε πρόβα στο πλατό του Ed Sullivan Show, στη Νέα Υόρκη, τον Φεβρουάριο του 1964, με τον Πολ Μακάρτνεϊ να κρατά το μπάσο σε σχήμα βιολιού – Φωτ.: ΑΡ

Ο Μακάρτνεϊ είχε αγοράσει την κιθάρα 30 λίρες από το Αμβούργο, το 1961, όμως οκτώ χρόνια αργότερα το όργανο εξαφανίστηκε. 

Με το μπάσο αυτό έπαιζε ο Μακάρτνεϊ στις επιτυχίες της εποχής, όπως τα Love Me Do και She Loves You.

Ο Νικ Γουάς, επικεφαλής του πρότζεκτ αναζήτησης, έχει ενώσει τις δυνάμεις του με δύο δημοσιογράφους προκειμένου να καταφέρουν να λύσουν «το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία του ροκ εν ρολ». 

Έχει συνεργαστεί εκτεταμένα με τον Μακάρτνεϊ ενώ έχει γράψει και βιβλίο για τη χαμένη Höfner 500/1 Violin Bass.

Όπως εξηγεί ο Γουάς, ο διάσημος Beatle σε πρόσφατη συζήτησή τους για την κιθάρα τού ζήτησε να τον βοηθήσει να τη βρει – και κάπως έτσι ξεκίνησε η εκστρατεία αναζήτησης. 

Δεν είναι σαφές τι συνέβη στο θρυλικό αυτό μουσικό όργανο το οποίο κατά κάποιο μυστήριο τρόπο εξαφανίστηκε αμέσως μόλις οι Beatles τελείωσαν τα γυρίσματα του Get Back, το 1969. 

Σημειώνεται πως η κλεμμένη κιθάρα του Τζον Λένον, εντοπίστηκε και πουλήθηκε, μισό αιώνα μετά, 2,4 εκατ. δολάρια. Η ακουστική δε, του Κερτ Κομπέιν με την οποία έπαιξε στο εμβληματικό MTV Unplugged είχε πουληθεί για 6 εκατ. δολάρια! 

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT