Σαν Φρανσίσκο: Ταξί χωρίς οδηγό μπλόκαραν ασθενοφόρο που μετέφερε τραυματία

Σαν Φρανσίσκο: Ταξί χωρίς οδηγό μπλόκαραν ασθενοφόρο που μετέφερε τραυματία

Η καθυστέρηση σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής αποδείχτηκε μοιραία καθώς ο ασθενής πέθανε περίπου 20 με 30 λεπτά μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ταξί χωρίς οδηγό εμπόδισαν ασθενοφόρο που μετέφερε βαριά τραυματία, ο οποίος αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σαν Φρανσίσκο.

Τα οχήματα χωρίς οδηγό καθυστέρησαν τη μεταφορά και την ιατρική περίθαλψη του τραυματία, ανέφερε η έκθεση της Πυροσβεστικής. Ο ασθενής, ο οποίος είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο, πέθανε περίπου 20 με 30 λεπτά μετά την άφιξή του στο Γενικό Νοσοκομείο Zuckerberg του Σαν Φρανσίσκο, περίπου 2,4 μίλια μακριά από το ατύχημα.

«Το ασθενοφόρο δεν παρεμποδίστηκε ποτέ» από το όχημα της Cruise, ανέφερε η εταιρεία των αυτόνομων ταξί σε ανακοίνωσή της. 

Η επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δήλωσε ότι «τα δευτερόλεπτα έχουν σημασία» σε τέτοια περιστατικά και πρόσθεσε «δεν έχω δει ακόμη την Cruise να αναλαμβάνει την ευθύνη για οτιδήποτε». 

Ο Ααρον Πέσκιν, πρόεδρος του συμβουλίου των εποπτών του Σαν Φρανσίσκο και επικριτής των αυτοκινούμενων δήλωσε ότι «πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για το ζήτημα».

Σημειώνεται ότι προ μηνός, οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνιας επέτρεψαν στις εταιρείες αυτόνομης οδήγησης Waymo και Cruise να προσφέρουν 24/7 υπηρεσίες ταξί επί πληρωμή στο Σαν Φρανσίσκο, μια κίνηση που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την ευρύτερη υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Με πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή