Πρόεδρος COP28: Χάνουμε τη μάχη για τους κλιματικούς στόχους

Πρόεδρος COP28: Χάνουμε τη μάχη για τους κλιματικούς στόχους

Ο κόσμος χάνει τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο πρόεδρος της επερχόμενης συνόδου κορυφής για το κλίμα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κόσμος χάνει τη μάχη για τους στόχους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο πρόεδρος της επερχόμενης συνόδου κορυφής για το κλίμα COP28 την Τρίτη, καθώς οι Αφρικανοί πρόεδροι συγκεντρώθηκαν στην Κένυα για να συζητήσουν πώς να χρηματοδοτήσουν την περιβαλλοντική ατζέντα της ηπείρου.

Η ζοφερή αξιολόγηση του σουλτάνου Αλ Τζάμπερ, ο οποίος θα προεδρεύσει της συνόδου κορυφής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) στα τέλη Νοεμβρίου, έρχεται τρεις ημέρες πριν τα Ηνωμένα Εθνη δημοσιεύσουν τον πρώτο «παγκόσμιο απολογισμό», μια αξιολόγηση για το πώς τα έθνη κάνουν προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Δεν προσφέρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε στον χρόνο που τα χρειαζόμαστε», είπε ο σουλτάνος Αλ Τζάμπερ, ο οποίος ηγείται επίσης της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Αμπου Ντάμπι, στους αντιπροσώπους στην εναρκτήρια σύνοδο για το κλίμα στην Αφρική στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι.

Η σύνοδος κορυφής, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα, επικεντρώνεται στη συγκέντρωση χρηματοδότησης για την αντίδραση της Αφρικής στην κλιματική κρίση.

Ενώ η Αφρική υποφέρει από μερικές από τις πιο σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η ήπειρος λαμβάνει μόνο περίπου το 12% της χρηματοδότησης που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει, σύμφωνα με ερευνητές.

Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε έργα βιώσιμης ανάπτυξης ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη ο Αραβας σουλτάνος ανακοίνωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποσχέθηκαν 4,5 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη 15 γιγαβάτ καθαρής ενέργειας στην Αφρική έως το 2030.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή