Ο Λαβρόφ στην Ινδία για τη Σύνοδο της G20 – «Πυρά» Μόσχας κατά Δύσης

Ο Λαβρόφ στην Ινδία για τη Σύνοδο της G20 – «Πυρά» Μόσχας κατά Δύσης

Το ρωσικό ΥΠΕΞ καταγγέλλει ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία θα επιχειρήσουν να εντάξουν στα έγγραφα που θα εγκριθούν από τη G20 τις «μονομερείς προσεγγίσεις» τους αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έφτασε στο Νέο Δελχί για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G20 ως επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, απουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Λαβρόφ πρόκειται, όπως έχει γίνει γνωστό, να εκφωνήσει ομιλίες το Σάββατο και την Κυριακή. Το Κρεμλίνο έχει διευκρινίσει, από την άλλη πλευρά, ότι ο Πούτιν δεν πρόκειται να παρέμβει στη Σύνοδο ούτε μέσω βιντεοδιάσκεψης.

«Συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις χώρες της G20 (…) ενάντια σε προσπάθειες να επεξηγηθούν παγκόσμια ανθρωπιστικά και οικονομικά προβλήματα μόνο με τον πόλεμο στην Ουκρανία (…)», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ πριν από την άφιξη του Λαβρόφ στο Νέο Δελχί.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο πόλεμος στην Ουκρανία «προκλήθηκε και συνεχίζει να υποκινείται από τους Αμερικανούς εις βάρος της ευρωπαϊκής ασφάλειας».

«Οι χώρες της G7 (κυρίως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία) ασκούν πιέσεις στην Ινδία επιδιώκοντας να διατυπώσουν τις μονομερείς προσεγγίσεις τους στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία στα έγγραφα που θα εγκριθούν στο τέλος της συνόδου κορυφής της G20», υποστήριξε η ρωσική διπλωματία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή