11η Σεπτεμβρίου: 22η επέτειος μνήμης στη Νέα Υόρκη για τα θύματα της Αλ Κάιντα

11η Σεπτεμβρίου: 22η επέτειος μνήμης στη Νέα Υόρκη για τα θύματα της Αλ Κάιντα

Η επιμνημόσυνη τελετή στη Νέα Υόρκη για την 22η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από το μνημείο στο Μανχάταν, που ανεγέρθηκε στο «Σημείο Μηδέν»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την 22ή επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου μιας από τις φονικότερες τζιχαντιστικές επιθέσεις στην ιστορία, τιμούν σήμερα οι ΗΠΑ με τελετές μνήμης για τους 3.000 νεκρούς.

Η επιμνημόσυνη τελετή στη Νέα Υόρκη για την 22η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από το μνημείο στο Μανχάταν, που ανεγέρθηκε στο «Σημείο Μηδέν», όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (WTC), οι οποίοι κατέρρευσαν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στις 08:46 τοπική ώρα (15:46 ώρα Ελλάδος), την ώρα που το πρώτο αεροπλάνο, στο οποίο είχε γίνει αεροπειρατεία από 5 από τους 19 τζιχαντιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις, έπεσε στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

11η Σεπτεμβρίου: 22η επέτειος μνήμης στη Νέα Υόρκη για τα θύματα της Αλ Κάιντα-1
Reuters

Στο «Σημείο Μηδέν», η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις συμμετείχε μαζί με άλλους αξιωματούχους στις τελετές μνήμης. Η εκδήλωση δεν περιλαμβάνει δηλώσεις πολιτικών προσώπων, αλλά δίνει το βήμα στους συγγενείς των θυμάτων. Ο πρόεδρος Tζο Μπάιντεν θα παραστεί σε τελετή σε στρατιωτική βάση στο Ανκορατζ της Αλάσκας.

«Η επίσκεψή του, καθ’ οδόν προς την Ουάσινγκτον από ένα ταξίδι στην Ινδία και το Βιετνάμ, είναι μια υπενθύμιση ότι ο αντίκτυπος της 11ης Σεπτεμβρίου έγινε αισθητός σε κάθε γωνιά του έθνους, όσο απομακρυσμένη κι αν είναι», σχολιάζει το Associated Press. 

11η Σεπτεμβρίου: 22η επέτειος μνήμης στη Νέα Υόρκη για τα θύματα της Αλ Κάιντα-2
Reuters

11η Σεπτεμβρίου: 22η επέτειος μνήμης στη Νέα Υόρκη για τα θύματα της Αλ Κάιντα-3
Reuters

11η Σεπτεμβρίου: 22η επέτειος μνήμης στη Νέα Υόρκη για τα θύματα της Αλ Κάιντα-4
Reuters

11η Σεπτεμβρίου: 22η επέτειος μνήμης στη Νέα Υόρκη για τα θύματα της Αλ Κάιντα-5
Reuters

11η Σεπτεμβρίου: 22η επέτειος μνήμης στη Νέα Υόρκη για τα θύματα της Αλ Κάιντα-6
Reuters

Οι επιθέσεις σκότωσαν περισσότερους από 3.000 ανθρώπους και ώθησαν τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους να εξαπολύσει έναν «παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» με στρατιωτική εισβολή στο Αφγανιστάν για τον εντοπισμό του αρχηγού της αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Μετά από χρόνια αποτυχημένων ερευνών και επιχειρήσεων, ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε το 2011 σε επιδρομή αμερικανικών καταδρομέων σε ένα οικιστικό συγκρότημα όπου διέμενε στο Πακιστάν. Η δολοφονία του Μπιν Λάντεν έγινε κατά την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή