Γαλλία – Μασσαλία: Μια 24χρονη νεκρή από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο διαμέρισμά της

Γαλλία – Μασσαλία: Μια 24χρονη νεκρή από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο διαμέρισμά της

Για «παράπλευρη απώλεια» του πολέμου μεταξύ αντίπαλων συμμοριών εμπόρων ναρκωτικών, κάνουν λόγο οι Αρχές. Από την αρχή του έτους, περίπου 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια 24χρονη είναι η τελευταία «παράπλευρη απώλεια» του πολέμου μεταξύ συμμοριών εμπόρων ναρκωτικών στη Μασσαλία, καθώς χτυπήθηκε από σφαίρα ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι της.

Από τις αρχές του έτους, περίπου 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια που συνδέονται με τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών στην πόλη της Μασσαλίας.

Η άτυχη γυναίκα ζούσε με τη μητέρα της στον 3ο όροφο πολυκατοικίας σε μια συνοικία κοντά στην οποία «συνηθίζεται» να συγκεντρώνονται τα βράδια ομάδες νέων. Στο σημείο αυτό είναι γνωστό ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, ανέφερε η εισαγγελέας της Μασσαλίας. Στην περιοχή βρέθηκαν 23 κάλυκες από καλάσνικοφ. Η 24χρονη «φαίνεται ότι ήταν παράπλευρη απώλεια», πρόσθεσε.

Το θύμα μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, αδέσποτες σφαίρες έπληξαν επίσης τα διαμερίσματα δύο ηλικιωμένων γυναικών, 79 και 86 ετών, οι οποίες δεν τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον άλλες δύο παράπλευρες απώλειες έχουν καταγραφεί φέτος στη Μασσαλία, με τα θύματα να είναι μια γυναίκα 43 ετών και ένας άνδρας 63 ετών.

Ο πόλεμος για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στη Μασσαλία έχει πάρει τη μορφή βεντέτας μεταξύ δύο αντίπαλων ομάδων: των Yoda και DZ Mafia. Στα μέσα Αυγούστου η αστυνομία ανέφερε ότι από τις αρχές του έτους έχουν κατασχεθεί στην ευρύτερη περιοχή 740 όπλα και 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα έχουν συλληφθεί και 1.144 διακινητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή