«Ομαλή» μετάβαση για την «αυτοκρατορία» του Μπερλουσκόνι

«Ομαλή» μετάβαση για την «αυτοκρατορία» του Μπερλουσκόνι

Οι κληρονόμοι του αποδέχθηκαν τη διαθήκη και συμφώνησαν σε πενταετές πάγωμα των μετοχών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πέντε παιδιά του εκλιπόντος μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποδέχθηκαν τη διαθήκη του πατέρα τους, εξασφαλίζοντας μια ομαλή μετάβαση για την επιχειρηματική του αυτοκρατορία.

Με το να γίνουν οι μοναδικοί ιδιοκτήτες της οικογενειακής εταιρείας χαρτοφυλακίου Fininvest, οι κληρονόμοι δεσμεύτηκαν για μια πενταετή περίοδο, το λεγόμενο «lock-up», κατά τη διάρκεια της οποίας τα αντίστοιχα μερίδιά τους θα παραμείνουν αμετάβλητα, δήλωσε άτομο με γνώση του θέματος.

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πέθανε τον Ιούνιο σε ηλικία 86 ετών, στη διαθήκη του παρέδωσε στα μεγαλύτερα παιδιά του, τη Μαρίνα και τον Πιερ Σίλβιο, τον έλεγχο της πλειοψηφίας της Fininvest, η οποία είχε περιουσιακά στοιχεία αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στα τέλη του περασμένου έτους.

«Η Μαρίνα, ο Πιερ Σίλβιο, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι Μπερλουσκόνι ανακοινώνουν ότι αποδέχθηκαν την κληρονομιά του πατέρα τους, ερμηνεύοντας τις τελευταίες επιθυμίες του με απόλυτη αρμονία για να τιμήσουν τη μνήμη του με βαθιά ευγνωμοσύνη», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση.

Οι κληρονόμοι σηματοδότησαν την ενότητα τους με το να παραιτηθούν από τη δυνατότητα αποδοχής της κληρονομιάς στο πλαίσιο του ευεργετήματος της απογραφής, το οποίο θα είχε επιμηκύνει τη διαδικασία.

Η Μαρίνα και ο Πιερ Σίλβιο, τα παιδιά από τον πρώτο γάμο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, βρίσκονται εδώ και δεκαετίες στο τιμόνι των οικογενειακών επιχειρήσεων ΜΜΕ και τηλεόρασης Mondadori  και MFE-Media For Europe προηγουμένως Mediaset.

Η Μαρίνα είναι πρόεδρος της Fininvest από το 2005. Η οικογενειακή εταιρεία συμμετοχών κατέχει επίσης το 30% της ιταλικής εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Banca Mediolanum αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τρέχουσες τιμές αγοράς, καθώς και την ποδοσφαιρική ομάδα AC Monza.

Η Μαρίνα και ο Πιερ Σίλβιο θα κατέχουν συνδυασμένο ποσοστό ψήφου 52% στη Fininvest, ανέφερε η πηγή, ενώ το υπόλοιπο θα κατέχουν τα τρία νεότερα παιδιά του Μπερλουσκόνι, από τον δεύτερο γάμο του.

Η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero γράφει ακόμη ότι θεωρείται πιθανό τα πέντε παιδιά του Μπερλουσκόνι να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε πώληση της βίλα Τσερτόζα στη Σαρδηνία, για την απόκτηση της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αγοραστές που έχουν προσφέρει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή