Κίνα: Πάνω από 70 κροκόδειλοι ξέφυγαν από πλημμυρισμένη φάρμα – «Μείνετε σπίτι»

Κίνα: Πάνω από 70 κροκόδειλοι ξέφυγαν από πλημμυρισμένη φάρμα – «Μείνετε σπίτι»

Δραματικές προειδοποιήσεις απευθύνουν οι τοπικές αρχές στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σπίτια τους

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό δεκάδων κροκοδείλων που ξέφυγαν από εκτροφείο λόγω πλημμυρών βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Μάομινγκ της Κίνας. 

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που προκάλεσε τυφώνας στη νότια Κίνα την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ. 

Λόγω των πλημμυρών, μια λίμνη σε εμπορική φάρμα κροκοδείλων υπερχείλισε, με τουλάχιστον 70 ερπετά να διαφεύγουν και τις αρχές να απευθύνουν δραματικές προειδοποιήσεις στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σπίτια τους. 

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν γνωστοποιήσει τον ακριβή αριθμό των ερπετών που λείπουν ή αν κάποια έχουν αιχμαλωτιστεί ξανά. Σύμφωνα με κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης, πάντως, οκτώ κροκόδειλοι έχουν εντοπιστεί και κάποιοι από αυτούς θανατώθηκαν. 

Βίντεο που κυκλοφορούν σε κρατικά δίκτυα έδειχναν ανθρώπους με κόκκινες στολές να πραγματοποιούν έρευνες με σκάφη σε πλημμυρισμένες περιοχές και κροκόδειλους στους δρόμους με τα σαγόνια τους σφικτά δεμένα με ταινία.

Οι κροκόδειλοι εκτρέφονται στην Κίνα τόσο για το δέρμα τους όσο και για το κρέας τους, που συχνά χρησιμοποιείται και στην παραδοσιακή ιατρική. 

Πηγή: Guardian 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή