Η Εσθονία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα οχημάτων με ρωσικές πινακίδες

Η Εσθονία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα οχημάτων με ρωσικές πινακίδες

Η απαγόρευση που ανακοίνωσε η χώρα της Βαλτικής ισχύει από το πρωί της Τετάρτης

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εσθονία απαγόρευσε από την Τετάρτη την είσοδο στη χώρα αυτοκινήτων με ρωσικές πινακίδες, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας της Βαλτικής.

«Η Εσθονία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα οχημάτων με πινακίδες κυκλοφορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς υπόκεινται σε κυρώσεις. Ετσι, η Εσθονία συμμορφώνεται με τις νέες συστάσεις για την εφαρμογή κυρώσεων που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 8 Σεπτεμβρίου», λέει το μήνυμα του εσθονικού υπουργείου.

Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 10 το πρωί.

Εάν ένα όχημα με ρωσικές πινακίδες φτάσει στο συνοριακό σημείο ελέγχου, ο οδηγός του θα πρέπει να επιστρέψει στη Ρωσία μαζί με το αυτοκίνητο ή να διασχίσει τα σύνορα χωρίς αυτό.

Η Εσθονία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα οχημάτων με ρωσικές πινακίδες-1
Φωτ.: Χ/Kristo Enn Vaga

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Εσθονίας Λάουρι Λάανεμετς, ύστερα από διαβούλευση με τις αρχές της Λιθουανίας και της Λετονίας στο Ταλίν, οι τρεις κυβερνήσεις της Βαλτικής κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «οι περιορισμοί είναι πιο αποτελεσματικοί όταν επιβάλλονται από κοινού κυρώσεις».

Την περασμένη Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε διευκρίνιση σύμφωνα με την οποία ισχύουν κυρώσεις της Ε.Ε. για αυτοκίνητα ταξινομημένα στη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι δεν μπορούν να εισέλθουν στην Ε.Ε. με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ακόμη και για τουριστικούς σκοπούς και για μικρό χρονικό διάστημα.

Από τη διευκρίνιση προκύπτει ότι η απαγόρευση ισχύει και για τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, ρούχα, προϊόντα υγιεινής και άλλα προσωπικά είδη.

Την ίδια ώρα, την προηγούμενη μέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τα μέλη της Ε.Ε. να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική και να μην παρεμβαίνουν στην εισαγωγή προσωπικών αντικειμένων που δεν είναι είδη πολυτελείας.

Πηγή: RIA, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή