Ουκρανία: «Η μεγαλύτερη επίθεση στο λιμάνι της Σεβαστούπολης από την αρχή του πολέμου»

Ουκρανία: «Η μεγαλύτερη επίθεση στο λιμάνι της Σεβαστούπολης από την αρχή του πολέμου»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε επιβεβαιώσει ότι δύο πλοία υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία έπληξε στόχους και υποδομές νωρίς την Τετάρτη στο λιμάνι Σεβαστούπολης, στη μεγαλύτερη επίθεση κατά της βάσης του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Αξιωματούχος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας εκτίμησε νωρίτερα ότι ένα μεγάλο αποβατικό πλοίο και ένα υποβρύχιο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία επλήγησαν κατά την επίθεση που εξαπολύθηκε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

«Πρόκειται για σημαντικές ζημιές. Μπορούμε πλέον να πούμε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν επιδέχονται επισκευή», δήλωσε ο Αντρίι Γιουσόφ στην ουκρανική τηλεόραση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε επιβεβαιώσει ότι δύο πλοία – που υποβάλλονταν σε επισκευές στο ναυπηγείο της Σεβαστούπολης – χτυπήθηκαν από ουκρανικούς πυραύλους και υπέστησαν ζημιές. Δεν υπεισήλθε σε περαιτέρω λεπτομέρειες ούτε για τον τύπο των πλοίων ούτε για την έκταση των ζημιών που υπέστησαν.

Ο Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, ο ρωσόφιλος κυβερνήτης ανέφερε μέσω Telegram ότι η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε «μη πολιτική εγκατάσταση».

Ο απόστρατος πλοίαρχος του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού Αντριι Ριζένκο, μιλώντας τηλεφωνικά στο Reuters, δήλωσε: «Είναι πραγματικά η μεγαλύτερη επίθεση στη Σεβαστούπολη από την αρχή του πολέμου».

Δεν ήταν σαφές τι είδους πύραυλος χρησιμοποιήθηκε από το Κίεβο στην επίθεση κατά της Σεβαστούπολης, η οποία απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα (185 μίλια) από το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή