Μιτ Ρόμνεϊ: Αποσύρεται από την πολιτική ο άλλοτε υποψήφιος πρόεδρος και γερουσιαστής

Μιτ Ρόμνεϊ: Αποσύρεται από την πολιτική ο άλλοτε υποψήφιος πρόεδρος και γερουσιαστής

Υπήρξε από τις πλέον μετριοπαθείς «φωνές» στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ψηφίζοντας δυο φορές υπέρ της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός γερουσιαστής της Γιούτα, Μιτ Ρόμνεϊ ο οποίος υπήρξε σφοδρός επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2024.

«Ειλικρινά, ήρθε η ώρα για μια νέα γενιά ηγετών», δήλωσε. «Είναι αυτοί που πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις που θα διαμορφώσουν τον κόσμο στον οποίο θα ζήσουν», πρόσθεσε ο 76χρονος Γερουσιαστής. 

Γιος πρώην κυβερνήτη του Μίσιγκαν και στελέχους της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ντιτρόιτ, ο Ρόμνεϊ, από επιτυχημένος επενδυτής μεταπήδησε στην πολιτική. Αρχικά, διετέλεσε κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, ωστόσο το αποκορύφωμα της πολιτικής του καριέρας θεωρείται το χρίσμα που έλαβε από τους Ρεπουμπλικάνους το 2012, όποτε αντιμετώπισε ανεπιτυχώς τον Μπάρακ Ομπάμα. 

Ως γερουσιαστής από το 2019, υπήρξε μεν επικριτής του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, αλλά εμφανίστηκε αρκετές φορές πρόθυμος να συνεργαστεί με τον Λευκό Οίκο και τους Δημοκρατικούς σε θέματα όπως οι υποδομές και ο έλεγχος της οπλοκατοχής.

Κατά την διάρκεια της θητείας του, ο Ρόμνεϊ ξεχώρισε ως ένας από τους πλέον επιφανείς επικριτές του Τραμπ, ψηφίζοντας υπέρ της παραπομπής του πρώην προέδρου δυο φορές. Τον Ιούλιο με άρθρο του προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους μεγαλοχορηγούς και παράγοντες επιρροής να τηρήσουν αποστάσεις από τον πρώην πρόεδρο και να ανοίξουν τον δρόμο για άλλους υποψήφιους. 

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή