Σκωτία: Ζωολογικός κήπος θα υιοθετήσει την αρκούδα που διασώθηκε από το ουκρανικό μέτωπο

Σκωτία: Ζωολογικός κήπος θα υιοθετήσει την αρκούδα που διασώθηκε από το ουκρανικό μέτωπο

Μέχρι στιγμής, η μόνη επέμβαση που θα χρειαστεί ο Γιαμπίλ στη Σκωτία είναι μια απονεύρωση για ένα σπασμένο δόντι

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάμεσα στα συντρίμμια ενός εγκαταλελειμμένου ζωολογικού κήπου στην περιοχή Ντονέτσκ της Ουκρανίας, στην ανατολική γραμμή του μετώπου, βρέθηκε ένας «απίθανος» επιζών.

Οι οβίδες είχαν διαλύσει το κλουβί και οι φροντιστές του είχαν φύγει προ πολλού. Περίπου 200 αρκούδες σαν αυτή τη ασιατική μαύρη είχαν χαθεί ή σκοτωθεί. Ωστόσο, ο Γιαμπίλ -από το όνομα του χωριού που βρέθηκε- είχε παραμείνει στον ζωολογικό κήπος μόνος. 

Η πατρίδα του απελευθερώθηκε από τη ρωσική κατοχή στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια ταχεία αντεπίθεση που κατάφερε να ανακαταλάβει πόλεις-κλειδιά στην περιοχή του Ντονέτσκ. 

Αφού ο Γιαμπίλ απομακρύνθηκε από τη γραμμή του μετώπου, μεταφέρθηκε σε έναν πολωνικό ζωολογικό κήπο και στη συνέχεια σε ένα βελγικό κέντρο αποκατάστασης άγριων ζώων. Το κέντρο ήρθε σε επαφή με τον ζωολογικό κήπο Five Sisters, ο οποίος είχε προηγουμένως ειδίκευση στις αρκούδες του είδους του. 

Ο Σκωτσέζος κτηνίατρος που τον ανέλαβε, αρχικά ανησυχούσε για το τίμημα του πολέμου στην ψυχική του υγεία. Ωστόσο εξεπλάγη, καθώς ο Γιαμπίλ ήταν ντροπαλός, ενίοτε νευρικός, αλλά δεν φάνηκε να επιδεικνύει προβλήματα συμπεριφοράς. Μέχρι στιγμής, η μόνη επέμβαση που θα χρειαστεί ο Γιαμπίλ στη Σκωτία είναι μια απονεύρωση για ένα σπασμένο δόντι.

Πηγή: Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή