Νίγηρας: «Ομηρος στα χέρια της χούντας» ο Γάλλος πρέσβης, σύμφωνα με τον Μακρόν

Νίγηρας: «Ομηρος στα χέρια της χούντας» ο Γάλλος πρέσβης, σύμφωνα με τον Μακρόν

«Στον Νίγηρα, ενώ σας μιλάω, έχουμε έναν πρεσβευτή και μέλη της διπλωματικής αποστολής που κυριολεκτικά κρατούνται όμηροι», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι ο Γάλλος πρέσβης στον Νίγηρα έχει τεθεί υπό «ομηρία» από τη στρατιωτική χούντα.

Αξιωματικοί του στρατού ανέτρεψαν στις 26 Ιουλίου τον εκλεγμένο πρόεδρο του Νίγηρα, Μ. Μπαζούμ.

Η χούντα διέταξε την απέλαση του Γάλλου πρέσβη στα τέλη Αυγούστου, αφού το Παρίσι αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το τελεσίγραφο που απαιτούσε την αποχώρησή του.

Το Παρίσι συνεχίζει να αντιτίθεται στην απέλαση, υποστηρίζοντας ότι η χούντα δεν έχει εξουσία για να βασίσει ένα τέτοιο αίτημα.

«Στον Νίγηρα, ενώ σας μιλάω, έχουμε έναν πρεσβευτή και μέλη της διπλωματικής αποστολής που κυριολεκτικά κρατούνται όμηροι», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο πρέσβης Σιλβέν Ιτέ «δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να βγει έξω, έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο και δεν του επιτρέπουν την πρόσβαση σε τροφή», τόνισε ο Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή