Δεινόσαυρος στο «σφυρί»: Σπάνια δημοπρασία στο Παρίσι

Δεινόσαυρος στο «σφυρί»: Σπάνια δημοπρασία στο Παρίσι

Ο σκελετός, ο οποίος θα παρουσιαστεί στο κοινό πριν από την πώληση, στα μέσα Οκτωβρίου, αναμένεται να πιάσει έως και 1,2 εκατ. ευρώ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ασυνήθιστα καλά διατηρημένος σκελετός δεινοσαύρου, ένας Καμπτόσαυρος γνωστός ως Μπάρι, που χρονολογείται από τα τέλη της Ιουρασικής περιόδου –πριν από περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια–, θα βγει στο «σφυρί» στο Παρίσι τον επόμενο μήνα.

Ο δεινόσαυρος, ο οποίος ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1990 στην αμερικανική πολιτεία Γουαϊόμινγκ, αποκαταστάθηκε αρχικά το 2000 από τον παλαιοντολόγο Μπάρι Τζέιμς, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Το ιταλικό εργαστήριο Zoic, το οποίο απέκτησε τον Μπάρι πέρυσι, προέβη σε περαιτέρω εργασίες για την αποκατάσταση του σκελετού, ύψους 2,10 μέτρων και μήκους 5 μέτρων.

«Σπάνιο δείγμα»

«Πρόκειται για εξαιρετικά καλά διατηρημένο δείγμα, το οποίο είναι αρκετά σπάνιο», σχολίασε ο Αλεξάντρ Ζικεγιό, από τον παρισινό οίκο δημοπρασιών Hotel Drouot, όπου θα πραγματοποιηθεί η πώληση.

«Το κρανίο του είναι πλήρες σε ποσοστό 90%, ενώ το υπόλοιπο μέρος του (σκελετός) είναι πλήρες σε ποσοστό 80%», όπως ανέφερε.

Τα δείγματα δεινοσαύρων στην αγορά τέχνης παραμένουν σπάνια, με όχι περισσότερες από δύο πωλήσεις τον χρόνο παγκοσμίως, δήλωσε ο Ζικεγιό.

Ο σκελετός, ο οποίος θα παρουσιαστεί στο κοινό πριν από την πώληση, στα μέσα Οκτωβρίου, αναμένεται να πιάσει έως και 1,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή